Inalta Curte a decis redeschiderea unei anchete care il vizeaza pe fostul ministru de Interne, Gabriel Oprea, intr-un dosar in care este acuzat de abuz in serviciu sau instigare la abuz in serviciu, scrie Digi24.

Un fost angajat al Ministerului de Interne i-a facut lui Gabriel Oprea plangere penala pentru abuz in serviciu, in care il acuza de implicare in emiterea unor rapoarte de catre ofiterii serviciului secret al Ministerului de Interne.

Plangerea a fost depusa in 2016, iar la finalul anului trecut a fost clasata de Parchetul General. In 2018, Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis redeschiderea dosarului.

Mai exact, judecatorii ICCJ au hotarat, printr-o decizie definitiva, sa anuleze ordonanta procurorilor de la Parchetul General de la sfarsitul anului trecut, prin care acestia clasau acuzatiile pe care fostul secretar general adjunct al MAI pana la inceptul lui 2015, Mihai Sova, i le-a adus lui Oprea.

Este vorba despre acuzatii de abuz in serviciu sau instigare la abuz in serviciu.

Mai mult, judecatorii le cer procurorilor sa desfasoare o ancheta definitiva cu privire la aceste acuzatii, pentru ca motivul anularii acelei hotarari de clasare a fost completarea urmaririi penale. Instanta cere procurorilor sa-i audieze pe Gabriel Oprea si pe ofiterii care au intocmit acele rapoarte secrete.

De asemenea, le cer sa solicite de la DNA informatii legate de o ancheta in care vizat este autorul plangerii penale. Fostul secretar general adjunct al MAI, Mihai Sova, a fost pus sub acuzare la inceputul lui 2015 pentru ca ar fi sustras documente secrete din Ministerul de Interne.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri