Adunarea Generala a DNA a decis, vineri, sa sustina solicitarea adresata ministrului Justitiei, Tudorel Toader, de a renunta la procedura de revocare a procurorului general al Romaniei, Augustin Lazar, noteaza Agerpres.

"In contextul declansarii procedurii de revocare a procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, domnul Augustin Lazar, Adunarea Generala a DNA, intrunita la data de 26 octombrie 2018, la solicitarea a peste o treime din totalul procurorilor din cadrul DNA, (...) a exprimat sustinerea comunicatului comun al Asociatiei Forumul Judecatorilor din Romania si Asociatiei Miscarea pentru Apararea Statutului Procurorilor din data de 25.10.2018", se arata intr-un comunicat al DNA.

Conform aceleiasi surse, Adunarea Generala a DNA a adoptat si un mesaj in care solicita asigurarea independentei procurorilor.

"Procurorii DNA isi exprima atasamentul fata de valorile statului de drept si de respectarea principiului independentei sistemului judiciar in ansamblul sau, care implica garantii clare, puternice si eficiente de respectare a independentei procurorilor in exercitarea mandatului lor prevazut de lege. In acest sens, procedurile de revocare a procurorilor cu functii de conducere trebuie sa fie temeinic justificate pe baza unor criterii obiective si sa evite riscul unor decizii disproportionate si alimentarea unui climat de intimidare si presiune asupra procurorilor", se precizeaza in mesaj.

Peste 1.000 de magistrati isi exprimasera, pana vineri dimineata, sustinerea fata de solicitarea adresata ministrului Justitiei, Tudorel Toader, de renuntare la procedura de revocare a procurorului general al Romaniei, a informat Forumul Judecatorilor. Asociatia a publicat o lista cu 1.030 de judecatori, procurori si auditori de justitie, care sustin solicitarea transmisa lui Tudorel Toader.

Asociatia Forumul Judecatorilor din Romania si Asociatia Miscarea pentru Apararea Statutului Procurorilor au solicitat joi ministrului Justitiei sa abandoneze procedura de revocare din functie a lui Augustin Lazar.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri