Expoziţii tematice dedicate sărbătorilor, spectacole de teatru şi evenimente pentru copii vor anima, sâmbătă şi duminică, traseele pietonale "Străzi deschise" de pe Calea Victoriei, pentru prima dată în acest an evenimentul fiind extins şi în Drumul Taberei.

Pe Calea Victoriei, programul "Străzi deschise" include sâmbătă şi duminică, începând cu ora 17,00, concertul trupei REAL, în zona Hotel Novotel (trotuar), iar de la ora 18,00, în faţa Muzeului Naţional de Istorie a României, un concert susţinut de elevii Secţiei Percuţie a Şcolii de Artă Bucureşti, urmat, la ora 19,00, de o demonstraţie de dans modern şi contemporan a elevilor secţiei Coregrafie.

Recitalul Ozanei Barabancea încheie la ora 20,00 programul pregătit de Şcoala de Artă Bucureşti pentru prima zi din acest weekend pe Calea Victoriei.

Duminică, Jazz Club Emil Bîzgă propune publicului, în intervalul 17,00-17,45, pe trotuarul din faţa Cercului Militar Naţional, concertul Bucharest Jazz Parade, iar elevii Şcolii de Artă Bucureşti vor susţine demonstraţii de dans şi concerte de percuţie şi concerte pop, începând cu ora 18,00, în zona Muzeului Naţional de Istorie a României.

Damian & Brothers încheie programul artistic al weekendului #4 "Străzi deschise" pe Calea Victoriei cu un flashmob muzical, pe traseul Cercul Militar Naţional - Strada Piaţa Amzei, în care publicul este invitat să cânte şi să danseze, începând cu ora 19,00, trupa având în program şi cel mai recent proiect muzical, "S-a furat mireasa".

Pe parcursul celor două zile, în intervalul 11,00-20,00, în zona Monumentul Renaşterii, bucureştenii pot admira obiecte şi creaţii specifice ce marchează simbolismul şi atmosfera de sărbătoare ale acestei perioade - ouă încondeiate, obiecte din lemn şi împletituri din pănuşi -, realizate cu pasiune de meşteri populari renumiţi în Zona de tradiţii organizată de Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie al Municipiului Bucureşti (CREART).

Tot pe Calea Victoriei, începând cu acest weekend, Casa Filipescu-Cesianu a Muzeului Municipiului Bucureşti face parte din programul "Străzi deschise" cu expoziţiile permanente şi cu expoziţia tematică "Comorile haznalelor istorice din Bucureşti". Expoziţiile pot fi vizitate, în ambele zile de weekend, în intervalul orar 10,00-17,30.

Pentru prima dată în acest an, "Străzi deschise, Bucureşti - Promenadă Urbană" se extinde în Drumul Taberei, traseul pietonal dintre strada Valea Ialomiţei şi strada Valea Argeşului, incluzând numeroase activităţi sportive şi de recreere, ateliere de creaţie, show-uri de magie, întâlniri cu mascote, spectacole de teatru pentru copii, precum şi concerte live susţinute de artişti precum Damian & Brothers, Irina Sârbu şi Fanfara Angely's, într-un program artistic amplu prezentat de ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti.

În ambele zile de weekend, Muzeul Jandarmeriei Române invită trecătorii la o incursiune fascinantă în istoria instituţiei printr-o expoziţie de uniforme de epocă, din perioada 1850-1948, ce poate fi admirată în intervalul 10,00-14,00.

Garda de Onoare a Jandarmeriei Române va prezenta, între aceleaşi ore, exerciţii de tip dril, iar pe traseul pietonal din Drumul Taberei, Muzica Militară Reprezentativă a Jandarmeriei Române va oferi momente muzicale, în cele două zile de weekend, între orele 10,00 şi 14,00.

Pe parcursul weekendului, începând cu ora 14,00, cei mici, dar şi părinţii sunt invitaţi la un spectacol de magie al artiştilor Operei Comice pentru Copii, dar şi la un show de acrobaţii prezentat de artiştii Circului Metropolitan Bucureşti, în intervalul 18,00-18,30. În ambele zile de weekend, magicianul Andrei Păltânea va susţine un show special, de la ora 17,00, iar Vasile Catrina va oferi, în intervalul 11,00-20,00, momente de inspiraţie prin caricaturi.

Spectacolul de teatru de animaţie Rolling Strings Puppet Show recreează personaje celebre şi aduce ritmuri rock'n'roll pe traseul pietonal din Drumul Taberei, începând cu ora 15,00, în ambele zile de weekend, în timp ce duminică, de la ora 12,00, copiii pot învăţa cum să-şi creeze propriile personaje în cadrul atelierelor artistei Brânduşa Oanca.

Activităţi de modelare baloane, programate sâmbătă, începând cu ora 16,00, şi duminică, de la ora 10,00, şi o paradă de mascote (sâmbătă, ora 17,00, şi duminică, ora 10,00) se mai numără printre propunerile organizatorilor.

Spectacolul de teatru "Prinţesa răsfăţată" al Teatrului Nottara va putea fi urmărit în trei reprezentaţii, duminică, în intervalele 11,00 - 11,30 / 12,00 - 12,30 / 13,00-13,30, iar actorii Companiei Teatrală VOUĂ propun "Terapie prin râs", sâmbătă şi duminică, de la ora 15,00. Pe parcursul celor două zile, de la ora 16,30, Drumul Taberei devine scena aventurilor cunoscutelor personaje caragialeşti din celebra piesă de teatru "O noapte furtunoasă", spectacol-lectură interactiv.

Muzica Fanfarei Angely's, sub bagheta talentatului dirijor Marius Firca, răsună pe traseul pietonal "Străzi deschise" din Drumul Taberei, în ambele zile de weekend, în intervalele 17,00-17,30 şi 18,00-18,30, iar Damian & Brothers încheie programul artistic al zilei de sâmbătă, cu un concert programat la ora 19,00, pe acest traseu.

Duminică, la ora 19,00, artista Irina Sârbu va susţine un concert de jazz.

Care sunt zonele pietonale din cadrul evenimentului ”Străzi deschise”

Zonele pietonale "Străzi deschise, Bucureşti - Promenadă urbană" includ pe Calea Victoriei, segmentul de drum Bulevardul Dacia - Splaiul Independenţei, fără afectarea intersecţiilor, între orele 10,00 şi 22,00 şi în Sectorul 6 - Drumul Taberei (între strada Valea Ialomiţei şi strada Valea Argeşului), între orele 10,00 şi 21,00.

Pe durata restricţiilor instituite, se va permite traversarea pe Calea Victoriei, pe segmentul de drum Bulevardul Dacia, strada Ştirbei Vodă, strada Ion Câmpineanu, bulevardul Regina Elisabeta. Traficul Societăţii de Transport Bucureşti va fi deviat, fără afectarea călătorilor.

În weekendurile în care se desfăşoară evenimentul "Străzi deschise, Bucureşti - Promenadă urbană", traficul rutier pe Calea Victoriei se reia pe timpul nopţii până dimineaţa (în ziua de sâmbătă spre duminică), începând de la ora 23,00 până la ora 9,00.

Potrivit organizatorilor, pentru siguranţa participanţilor la eveniment, pe arterele pe care nu mai circulă maşini se închid şi pistele de biciclete.

În sectorul 6 al Capitalei, începând de sâmbătă, ora 7,00, până luni, ora 2,00 (maxim), traficul va fi restricţionat pe Bulevardul Drumul Taberei, segmentul de drum delimitat de intersecţiile cu strada Valea Ialomiţei şi strada Valea Argeşului, pe ambele sensuri.

"Străzi deschise, Bucureşti - Promenadă urbană" este organizat de Primăria Capitalei, prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism, alături de ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti şi PROEDUS - Centrul de Proiecte Educaţionale şi Sportive al Municipiului Bucureşti - în calitate de operatori zonali.

Sursa foto: Shutterstock / Cristi Croitoru

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri