In timp ce marii creatori de moda lanseaza noi colectii vestimentare, casele de parfumuri nu se lasa mai prejos, inventand noi esente, din ce in ce mai sofisticate. Este bine-cunoscut faptul ca un parfum potrivit pielii nu ofera persoanei numai o nota de rafinament, ci un semn de respect fata de sine si fata de cei din jur.

La ora actuala, in lume exista mii de creatori de parfumuri, insa doar aproximativ 50 dintre ei sunt recunoscuti pe plan mondial. Dintre cele sase categorii de esente de parfum - oriental, oceanic, lemons, fructat, floral sau verde -, alegerea care se potriveste fiecaruia in parte este destul de dificila, deoarece trebuie sa tinem cont de varsta, anotimp si, nu in ultimul rand, de momentul din zi in care il folosim, dimineata ori seara. Din anumite motive, cum ar fi personalitatea si aciditatea pielii, acelasi parfum natural miroase diferit de la o persoana la alta, iar optiunea pentru unul sau altul trebuie sa tina cont si de aceste lucruri.

Parfumurile sunt etichetate si in functie de sex. Cele care imprima o nota feminina sunt parfumurile florale - iasomie, trandafir lacramioare -, in timp ce parfumurile masculine au la baza esente de feriga, stejar, lavanda si lemn. In general, fiecare marca de parfum este realizata atat in varianta pentru femei, cat si pentru barbati. Din magazine veti putea cumpara in varianta originala apa de parfum, apa de toaleta, parfum sau esenta de parfum, in sticlute cu diverse gramaje.

Esenta de parfum este cea mai concentrata, aroma acesteia pastrandu-se mai mult in timp. Apa de toaleta se raspandeste mai repede, de aceea este nevoie sa fie aplicata de mai multe ori in aceeasi zi, mirosul mentinandu-se aproximativ patru ore. Apa de parfum sau parfumul de toaleta are o concentratie aproape dubla fata de cea a apei de toaleta. Concentratia fiind mai intensa, mirosul este mai persistent, evidentiind prezenta celui care o foloseste, timp de aproximativ cinci ore.

Magie barbateasca cu Dior Homme

In functie de casa producatoare, dar si de cantitate, preturile parfumurilor variaza intre 120 si 300 de lei. Pentru barbati, in magazine este disponibil Dior Homme, un parfum pudrat masculin, creat din floare de iris, la pretul de 220 lei/50 ml. Tot un parfum barbatesc, elegant, este si Silver Shadow, dintr-un amestec de ambra, sofran si portocala, care costa 186,90 lei/50 ml. Un parfum nou, ales sa reinterpreteze cultura spaniola, este si Solo Loewe, la pretul de 190 lei/50 ml, respectiv 298 lei/125 ml. Este un acord de pietre umede, bazat pe guava, lavanda, esenta de boldo, cimbru si rozmarin.

Beautiful floral pentru femei tandre

Pentru femeile indraznete, imprevizibile, sigure pe ele si sexy este foarte apreciata apa de parfum Burberry Brit Girl, ce imprima un stil britanic modern. Un flacon de 50 ml costa 237 lei. Casa Este Lauder va pune la dispozitie apa de parfum pentru femei Beautiful, realizata dintr-un amestec de tandre si miresme florale, pentru care veti plati 335 lei/75 ml. Pentru barbati, aceeasi casa ofera parfumul Pleasures for man, la pretul de 220 lei/100 ml. De la Guerlain puteti achizitiona apa de toaleta LInstant de Guerlain Femme, cu un parfum floral cristalin, o explozie de magnolia cultivata in Wuzhu (China de Sud), impreuna cu iasomie de Sambac, crin si gardenia. Un flacon de 30 ml costa 172,50 lei.


Gucci Rush, pentru ocazii speciale

Un parfum deloc de neglijat, lansat in 2001, care reda prospetimea, cu o aroma dintr-un amestec fin de chihlimbar gri, menta, muschi, vanilie si lemn de santal, destinat barbatilor, este Pacco Rabanne Ultraviolet. Accesand site-ul www.parfumuri-de-lux.ro, puteti cumpara apa de toaleta la pretul de 152,35 lei/100 ml.

Pentru doamne, gasiti apa de toaleta Gucci Rush 2, cu aroma orientala si note lemnoase. Aceasta este recomandata pentru ocazii speciale, avand un miros puternic de narcisa, crin, frezie, gardenie rosie, stafide negre, lemn de palmier si mosc. Pretul flaconului de 75 ml este de 225 lei. Pentru ocazii romantice, de pe site-ul www.parfumeria.ro puteti cumpara parfumul cu o nota floral-racoritoare Laura Biagiotti, din amestec de legume verzi alese si fructe. Acesta costa 209,44 lei/75 ml.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri