Sortimentul preferat de cafea ar putea dezvalui trasaturile de personalitate ale unei persoane, potrivit autorilor unui studiu recent, citati de dailymail.co.uk.

Autorii studiului au descoperit o serie de atribute comune in randul persoanelor care apreciaza acelasi tip de cafea, anunta Mediafax.

Persoanele care adora cafeaua cu multa spuma, precum cappuccino, au sanse mari de a avea un temperament obsesiv si de a dori sa controleze totul, iar bautorii de cafea latte sunt genul de persoane care incearca sa fie pe placul tuturor.

Studiul a fost coordonat de psihologul Ramani Durvasula si a fost realizat pe un esantion de 1.000 de consumatori de cafea. Autorii studiului au analizat mai multe stiluri de personalitate si trasaturi psihologice, precum caracterul introvertit/ extrovertit, rabdarea, inclinatia spre perfectionism, cordialitatea, vigilenta, sensibilitatea si indrazneala in societate.

Bautorii de cafea black sunt persoane directe care apreciaza lucrurile simple, sunt tacute si uneori pot fi irascibile.

Citeste si:
TED'S, afacerea cu cafea la pahar, mizeaza pe opt noi unitati in 2020
TED'S, afacerea cu cafea la...

Persoanele care apreciaza cafeaua latte au tendinta de a fi nevrotice, dar si de a dori sa fie pe placul tuturor. Totodata, iubitorii de latte nu prea au grija de propria persoana.

Bautorii de cafea instant prezinta cel mai mare risc de a fi persoane care prefera sa nu se grabeasca si sa amane lucrurile.

Oamenii care adora sortimentele dulci, precum frappé-urile, sunt "indrazneti social" si sunt considerati a fi niste "copii mai mari". Nu fac intotdeauna alegeri sanatoase si pot fi nechizbuiti. Pot fi insa persoane care formeaza curente de opinie si tendinte.

In acest studiu, descris de profesorul Durvasula in cartea sa "You Are WHY You Eat: Change Your Food Attitude, Change Your Life", participantii au primit o serie de scenarii cu evenimente banale - oameni care stau la cozi si persoane care organizeaza petreceri.

Citeste si:
Starbuck a ajuns la 28 de cafenele in Bucuresti
Starbucks, prezent in toate...

Participantii au fost rugati sa aleaga dintr-o serie de abordari prezentate in acele scenarii. Ei au fost intrebati apoi daca beau cafea si au fost rugati sa precizeze sortimentul de cafea preferat.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Lifestyle »Citeste si
De'Longhi cumpara o noua fabrica in Romania
Setari Cookie-uri