Biblia si cartile din seriile "Urzeala tronurilor", de George R. R Martin, si "Cincizeci de umbre ale lui Grey", de E.L. James, se numara printre volumele uitate frecvent in avioane de calatorii grabiti, potrivit dailymail.co.uk.

In jur de 500 de carti si 1.400 de eBook readere sunt lasate la bordul avioanelor British Airways in fiecare an. Totodata, jurnale, planificari de nunta si chiar si cecuri se numara printre obiectele gasite de insotitorii de bord ai acestei companii aeriene si care au fost uitate in avioane de pasageri. In ceea ce priveste genurile literare, cartile cel mai des uitate in avione sunt cele din categoria "chick lit". Insa cartea cel mai des uitata in avioane este biblia, aceasta reprezentand 6% dintre volumele lasate in urma de calatorii grabiti, potrivit Mediafax.

Potrivit unui sondaj recent, cartile sunt cele mai populare obiecte care au legatura cu lectura pe care pasagerii le iau la ei in timpul zborului. In fapt, trei din cinci persoane intervievate au spus ca au luat cu ele o carte in timpul calatoriei cu avionul. In schimb, doar una din cinci persoane a spus ca prefera sa citeasca o carte in format eBook in timp ce calatoreste cu avionul. Totodata, femeile sunt mai degraba cele care detin un e-reader, decat barbatii.

Ca parte a acestei cercetari, British Airways a intocmit si o lista cu genurile uitate frecvent de calatori in avioane, in ultimele trei luni. In timp ce romanele detin 22% din acest top al celor mai uitate carti din avioane, clasamentul cuprinde si thrillere, carti de calatorie si volume de non-fictiune. Totodata, printre cele mai populare biografii uitate de calatori in avioane se numara cele semnate de Hillary Clinton, Lewis Hamilton si Roger Federer. In cadrul acestui sondaj au fost chestionate 1.000 de persoane.

Sursa foto: eBook/Shutterstock.com

Citeste si:
Top 100 cele mai importante carti din istoria omenirii
Top 100 cele mai importante...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »Citește și
Un tren a fost cuprins de flăcări. Pasagerii s-au evacuat la timp
Setari Cookie-uri