Intre 15 ianuarie si 15 aprilie, comerciantii care au notificat autoritatile pot sa-si lichideze stocurile cu articole specifice sezonului rece, astfel ca practica reduceri substantiale.

Pe langa promotiile si reducerile practicate in general in aceasta perioada, comerciantii mai au la dispozitie, incepand de vineri, 15 ianuarie, o noua metoda de accelerare a vanzarilor: soldarea , conform Adevarul.

Este o metoda de lichidare a stocurilor cu articole de iarna (in special manusi, fulare, caciuli, paltoane, incaltaminte, dar si echipament sportiv), astfel ca ne putem astepta la reduceri masive de preturi.

Pot fi supuse operatiunilor de soldare numai produsele nealimentare a caror desfacere are caracter sezonier - in cazul de fata, sunt utile doar iarna. In aceasta categorie se incadreaza grupe de produse cum ar fi (dar fara a se limita la): confectii inclusiv blanarie, pielarie, produse de marochinarie si galanterie, tricotaje, tesaturi, incaltaminte, articole sport-turism, unele cosmetice, aparate de incalzire si climatizare, ventilatoare, precum si alte produse similare.

Nu pot fi vandute in regim de soldare articole de uz permanent (nesezonier), cum sunt electronicele, electrocasnicele sau produsele de menaj. Vanzarea de soldare este intens practicata in tari ca Franta, Germania sau Spania, cu avantaje importante atat pentru comercianti, cat si pentru consumatori

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Sursa foto: FiledIMAGE / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Lifestyle »Citeste si
CLCC: Reglementarea tutunului va scumpi tigarile si va aduce pierderi