Ne petrecem o treime din viață dormind, așa că ar trebui să investim în lenjerie de pat confortabilă! Pentru a beneficia de un somn odihnitor, este important să alegem mereu cearșafuri de calitate, care să reziste timpului și spălărilor repetate.

Număr de fire, materia primă și multe alte aspecte trebuie luate în considerare atunci când alegem lenjeria de pat. Însă nu este întotdeauna ușor să procesăm toate aceste informații. În primul rând, trebuie să știi că trebuie să alegi mereu un magazin special, care are ca domeniu vânzarea lenjeriilor de pat și a altor textile de casă. Desigur, mai sunt și alte aspecte ce te pot ajuta să alegi lenjerie de pat de calitate. Așa că un magazin special ar trebui întotdeauna să îți ofere lenjerie care să respecte anumite criterii. Să vedem care sunt acestea:

Numărul de fire: un indicator al calității

Calitatea țesăturii se regăsește în numărul de fire pe inch. Conform logicii, cu cât numărul de fire este mai mare, cu atât țesătura va fi mai densă și mai rezistentă. Pe piață, calitatea standard este de 57 fire/cm² pentru lenjerie de pat, ceea ce corespunde unei pânze din bumbac armat. Fabricat din fibre mai lungi, percalul de bumbac necesită o țesătură de 80 fire/cm², ceea ce îi conferă mai mult confort și rezistență. Satinul de bumbac are 120 de fire/cm² este rezervat pentru lenjeria de pat de ultimă generație. Țesătura sa foarte strânsă oferă un finisaj neted și strălucitor, fiind considerată țesătură de lux.

Calitatea materialului

Fiind în contact direct cu pielea, materialul lenjeriei de pat este foarte important. Bumbacul este fibra naturală cea mai folosită în industria textilă și oferă multe avantaje. Confortabilă, absorbantă și rezistentă, lenjeria de pat din bumbac este ușor de întreținut și extrem de rezistentă. Oricare ar fi calitatea țesăturii alese, optează pentru un set de lenjerie de pat din bumbac pieptănat – se păstrează doar cele mai bune fibre de bumbac pentru a obține o țesătură mai moale. O astfel de lenjerie face mereu diferența!

O altă fibră deosebit de apreciată este inul. Datorită puterii sale de termoreglare, lenjeria de pat din in se adaptează tuturor anotimpurilor. Călduroasa iarna și răcoroasă vara, inul este o țesătură respirabilă, ideală pentru cei care au probleme cu transpirația. Pentru a-i oferi o atingere mai puțin aspră și mai confortabilă, lenjeria este spălată cu enzime care înmoaie materialul. Foarte ușor de întreținut, această fibră vegetală este una dintre cele mai puternice textile. Prin urmare, este ideală pentru cei care caută lenjerie de pat de calitate, care să reziste foarte mult în timp.

Certificare: pe ce etichete să te bazei?

Garanții de calitate, etichetele textile asigură clienților că lenjeria de pat a fost fabricată în conformitate cu normele de sănătate și mediu. Ai nevoie de o certificare care garantează absența substanțelor chimice nocive în timpul procesului de fabricație a lenjeriei. Așa că, trebuie să cauți un magazin special care pune la dispozitia clientilor lenjerii de pat de calitate și certificate.

Design și culoare

Desigur, deși pare a nu fi un aspect important decât din punct de vedere estetic, designul și calitatea culorilor spun multe despre calitatea lenjeriei în sine. De exemplu, dacă ai un design șters, prost redat și culori care ies la priam spălare, deși tu ai respectat indicațiile de curățare, înseamnă că ai de-a face cu o lenjerie de cea mai proastă calitate. În schimb, dacă designul lenjeriei de pat este realizat impecabil și culorile nu ies al spălat, atunci lenjeria este bună și este un indiciu clar că o vei avea mult timp de acum înainte.

Și pentru că tot vorbeam de întreținerea lenjeriei

A avea grijă de lenjeria ta de pat înseamnă a-ți asigura prospețime și sănătate. Lenjeria de pat merită o atenție deosebită. Spălarea la mașină, uscare, călcat… iată câteva sfaturi care te vor ajuta.

Pentru a garanta curățenia lenjeriei de pat și a pieselor adiacente trebuie să spunem că acestea trebuie spălate la mașină o dată pe săptămână, în special în anumite anotimpuri. Vara, de exemplu, mai ales când transpiram mult, lenjeria devine mediul perfect pentru ca bacteriile și germenii să se dezvolte. Prin urmare, este important să spălăm des lenjeria din bumbac, fără a aștepta ca această să fie murdară.

Ce metodă de spălare să folosești?

Când vine vorba de spălare, există câteva reguli de bază de îngrijire a rufelor pe care ar trebui să le urmezi. În primul rând, sortarea este un pas esențial. Delicatele se spală cu delicate, culori deschise cu culori deschise și culori închise cu culori închise. Nu încărca mașina de spălat, lenjeria de pat trebuie să se poată mișca liber în tambur pentru a fi spălată corect și nedeteriorată. Ar trebui să poți pune întotdeauna o mână între rufe și tambur.

Fă-ți timp să citești etichetele și să alegi programul în funcție de fibra așternutului tău. Cu cât materialul este mai fragil, cu atât trebuie acordată o atenție mai mare. În general, lenjeria de pat din bumbac se spală la 60°C, în timp ce o temperatură de 40°C este mai potrivită pentru lenjeriile delicate din in, percal și satin. Materialele din bumbac trebuie spălate și la 40°C pentru a păstra moliciunea fibrelor.

Uscarea și călcarea: pași care nu trebuie trecuți cu vederea

Uscătorul de rufe, cu numeroasele sale programe, este o minune și contribuie la întreținerea rufelor. Lenjeria de pat uscată astfel este mai ușor de călcat, se netezește și devine mai moale. Și aerul proaspăt este bun pentru lenjeria de pat: te scapă de bacterii și mirosuri neplăcute. Singură excepție: în perioada de polenizare, nu întinde la aer lenjeria de pat, aceasta va deveni plină de particule alergene!

După uscare, treci la etapa de călcat alegând echipamente de calitate destinate întreținerii lenjeriei.

Un magazin special îți oferă lenjerii de calitate, însă pentru a le avea mult timp, ține cont de regulile de întreținere!

Sursa foto freepik.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »


Setari Cookie-uri