Sâmbătă, pe 16 iulie, în Parcul de Aventură Comana, la nici 40 de km de București, va avea loc o competiție de vâslit pentru amatori. În echipaje de câte doi, concurenții vor experimenta vâslitul în canotcă (o ambarcațiune din lemn care combină trăsăturile lotcii pescărești din Deltă cu suplețea și viteza unei canoe).

Evenimentul începe cu lansarea la apă a canotcii realizate de un grup de elevi din Comana și Vlad Țepes care, în timpul unui atelier educațional coordonat de Viorel Gheorghe (meșterul marangoz al Asociației Ivan Patzaichin - Mila 23), au construit cu mâinile lor, în doar 4 săptămâni, o ambarcațiune din lemn perfect funcțională.

În timpul realizării bărcii, copiii au aflat cum pot transpune în practică noțiuni de geometrie, fizică, geografie dobândite la școală, s-au inițiat în tehnici de bază ale fotografiei, au aplicat noțiuni de economie și ecologie, au spus povești despre călătorii pe mare, pirați, naufragii și aventuri, exersându-și, totodată, gândirea critică și spiritul civic activ. Atelierul a inclus concursuri sau discuții libere pe următoarele teme: teama de a greși, minciuna, legătura cu natura, înclinații artistice ale celor mici, activități preferate pentru relaxare, încrederea în sine și în cei din jur. Barca realizată de ei va rămâne la dispoziția comunității, sporind patrimoniul localității Comana, recunoscută pentru atracțiile sale turistice și pentru preocupările de a păstra tradițiile satului și a promova frumusețile naturii.

După lansarea la apă a canotcii, vor avea loc exerciții pe apă cu ambarcațiunea, iar apoi copiii, părinții, bunicii și ceilalți vizitatori ai Parcului Comana sunt invitați să se bucure de o competiție sportivă de vâslit pentru echipaje de copii. Nu este necesar ca participanții să aibă experiență de vâslit, pentru că vor beneficia de un scurt instructaj de mânuire a canotcii. Participarea este gratuită iar înscrierile se fac la fața locului, în dimineața competiției.

Evenimentul este realizat de Asociația Ivan Patzaichin - Mila 23, în parteneriat cu Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, cu sprijinul Kaufland România și în colaborare cu Administrația Parcului Natural Comana.

Sursa foto: Oana Radu Turcu via Rowmania

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri