Când ne referim la confortul de acasă, unul dintre aspectele care ne vin în primul rând în minte este calitatea aerului și acel climat ideal care ne ajută să ne relaxăm și să ne odihnim. Chiar dacă nu ne dăm seama și neglijăm acest aspect, umiditatea dintr-un anumit spațiu poate afecta nu doar temperatura ambientală, ci și calitatea aerului sau viteza cu care se răspândesc alergenii într-un spațiu închis.

Atunci când este prea uscat sau prea umed, aerul dintr-un spațiu poate duce la apariția de afecțiuni și poate fi dăunător pentru sănătate. De aceea, este recomandat să iei în considerare achiziționarea unui umidificator pentru casa ta. De exemplu, un aer prea uscat în locuință poate provoca iritarea ochilor, chiar dacă nu ai probleme de acest gen în general. În aceste condiții, este ideal ca umiditatea dintr-o locuință să fie păstrată la un nivel mediu.

Care sunt beneficiile unui umidificator de aer

Dacă te confrunți cu problema aerului mult prea uscat acasă, cea mai la îndemână și eficientă soluție este folosirea unui umidificator. Acesta este un aparat ergonomic, care emite vapori de apă pentru a menține aerul la umiditatea optimă într-un spațiu închis. Atunci când este folosit conform cu instrucțiunile, un umidificator poate ajuta în mod considerabil la îmbunătățirea calității aerului din casă.

Din ce în ce mai mulți oameni aleg varianta unui umidificator camera datorită numeroaselor beneficii pe care acest aparat le are pentru confortul și sănătatea noastră. Umidificatoarele de aer sunt folosite cu precădere de cei care locuiesc în zone cu climă rece, sau în zone cu ierni lungi și foarte friguroase, când sistemele de încălzire ale caselor se folosesc la capacitate maximă.

Pentru persoanele care suferă de anumite afecțiuni, un umidificator poate ajuta la trecerea mult mai rapidă peste boală. Dacă ești răcit și ai nasul înfundat și uscat, umidificatorul contribuie la menținerea umidității optime în țesuturile afectate, ceea ce va duce la reducerea simptomelor de boală. De asemenea, aerul uscat este extrem de dăunător pentru sănătatea pielii și a părului. Aerul foarte uscat poate duce în timp la apariția ridurilor, mai ales dacă nu aplici creme hidratante sau soluții speciale pentru păr.

În afară de efectele nocive pe care le are asupra sănătății, un aer foarte uscat în locuință poate duce la deteriorarea parchetului, a mobilei din lemn și a pereților. În timp, acestea devin mult prea degradate și va fi nevoie să investești pentru a le readuce la stadiul inițial. Un aer mai umed ajută la păstrarea mobilierului în condiții optime.

Cum alegi umidificatorul potrivit pentru tine

Umidificatoarele sunt recomandate chiar și persoanelor care nu au alergii și nu răcesc foarte des. În timp, aerul uscat poate duce la uscarea sinusurilor, care are ca efect direct scăderea imunității. De aceea, este recomandat să optezi pentru un umidificator care să reducă riscul apariției acestor afecțiuni.

Atunci când alegi un umidificator, este bine să știi că acestea sunt disponibile în 2 variante, cele clasice și modelele cu ultrasunete și pot funcționa fie cu jet de aer rece, fie cu jet de aer cald. Nu sunt diferențe foarte mari între umidificatoarele cu jet de aer rece și cele cu jet de aer cald; ambele variante pot funcționa pe toată perioada anului.

  • Dacă optezi pentru un umidificator cu aer cald, ia în considerare faptul că aburul care va fi eliminat în cameră este sterilizat în urma fierberii apei. Este recomandat să amplasezi aparatul într-un loc sigur pentru a evita orice contact cu jetul fierbinte.
  • Umidificatoarele cu jet de aer rece pot fi amplasate oriunde, însă este nevoie să fie curățate des, pentru a elimina impuritățile și bacteriile acumulate, precum și depunerile de calcar.

Alte criterii de care trebuie să ții seama în alegerea unui umidificator sunt nivelul de zgomot, funcțiile de curățare, ionizare sau cele suplimentare și mai sofisticate, senzorii de umiditate și capacitatea de funcționare automată, capacitatea rezervorului și senzorii pentru apă.

Dacă dorești ca atmosfera din casă să fie optimă și să te bucuri de aer curat pe tot parcursul anului, alege un umidificator de aer cu funcțiile care îți sunt necesare pentru confort maxim. Ia în considerare toate opțiunile cu care sunt prevăzute și alege modelul potrivit nevoilor tale.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri