Ţinutele de zi se pot alcătui uşor, mai ales atunci când porneşti de la piese de bază, uşor de asortat. Nu trebuie să petreci ore în şir în faţa dulapului ca să creezi outfit-uri în care să te simţi bine şi care să arate bine. Dimpotrivă, poţi face asta în doar câteva minute, mai ales când ai de unde să te inspiri.

Descoperă mai jos 7 idei de ţinute simple de zi:

Rochie neagră şi balerini

Rochia neagră este o piesă clasică în garderoba feminină, pe care o poţi folosi pentru a crea o mulţime de ţinute de zi. Optează pentru o rochie neagră dintr-un material calitativ, precum bumbacul sau satinul. Dacă îţi doreşti să o asortezi cât mai uşor, o variantă midi este ideală.
Pentru o ţinută de primăvara sau vară, rochia neagră se asortează uşor cu balerini din lac sau piele, cu sau fără inserţii metalice sau colorate.
În sezonul rece, rochia neagră de stofă merge de minune cu dresuri opace şi ghete de damă din piele sau cizme de călărie.

Jeanşi evazaţi şi cămaşa din satin

Blugii se număra printre cele mai iubite piese vestimentare ale tuturor timpurilor. Îi poţi asorta uşor într-o mulţime de feluri, mai ales dacă optezi pentru modele clasice. Din dulap nu ar trebui să îţi lipsească un model de jeanşi evazaţi, atât de populari şi versatili.
Pentru o ţinută de zi lejeră, dar totuşi elegantă, alege jeanşi evazaţi din denim albastru şi o cămaşă din satin în tonuri de bej, verde, gri sau roz prăfuit. Completează ţinută cu ghete de damă, balerini sau chiar pantofi stiletto, în funcţie de anotimp şi ocazie.

Colanţi şi cămaşa oversize

Colanţii sunt la fel de populari precum jeanşii şi se pot combina într-o mulţime de feluri, mai ales modelele de culoare neagră. Spre deosebire de blugi, colanţii îţi oferă mai multă libertate de mişcare şi sunt deseori mai comozi.
Ca să obţii un look classy de zi, combina o pereche de colanţi negri, din piele sau bumbac gros cu o cămaşă oversize bleu, alb sau gri. Adăugă ţinutei o pereche de balerini, cizme de călărie sau espadrile, în funcţie de vremea de afară.

Fusta plisata şi bluze colorate

Un model timeless, fusta plisata merită un loc în garderoba ta. Optează pentru un model midi, în culori neutre, uşor de asortat, precum negru, bej, gri sau bleumarin. Astfel, vei putea combina fusta plisata cu tot felul de bluze colorate, de la cămăşi şi până la tricouri sau topuri.
O astfel de ţinută se poate adapta în funcţie de anotimp. Vara, alege sandale, topuri lejere şi ochelari de soare. Iarna, combina o astfel de ţinută cu ghete de damă, cizme, dresuri şi paltoane din lână.

Jeanşi skinny şi tricou din bumbac

Un alt stil clasic de jeanşi, cel skinny, este perfect pentru ţinute simple şi comode de zi. Alege o pereche de jeanşi skinny din denim negru, albastru sau bleu. Aceasta va merge de minune cu tricouri uşor oversize din bumbac, cu decolteu în V. Optează pentru tricouri în culorile preferate, de la bej şi gri până la verde, bleumarin şi roz. O astfel de ţinută merge perfect cu pantofi sport, balerini, mocasini sau chiar pantofi cu toc kitten.

Set din tricot şi pantofi sport

Un set din tricot este perfect pentru orice anotimp, în funcţie de cât de gros este materialul. Pentru iarnă, alege tricot gros, pe care să îl combini cu bocanci sau cizme de zăpadă. Pentru sezonul cald, alege tricot subţire, care merge de minune cu pantofi sport sau balerini.
Seturile din două piese te vor ajuta să creezi ţinute de zi rapid, fără prea multă bătaie de cap. Nu va mai trebui să te gândeşti cum asortezi piesele între ele, ci poţi îmbrăca direct setul de pe umeraş.

Rochie sacou şi ghete de damă

Rochia sacou se număra printre cele mai elegante alegeri pentru o ţinută de zi. Cauta modele midi, în culori uşor de asortat, precum negru, gri său alb. Poţi opta pentru modele cu mânecă lungă sau modele fără mâneci, pe care să le porţi vara sau cu o helancă pe dedesubt în sezonul rece.
Ghetele de damă din piele sunt o super alegere pentru sezonul rece, la fel de populară precum bocancii pentru bărbaţi sau cizmele de călărie. Acestea vor merge de minune cu o rochie sacou, mai ales dacă adaugi ţinutei şi o pereche de dresuri negre.

Pe timpul verii, asortează rochia sacou cu sandale cu toc sau chiar balerini, dacă îţi doreşti un model de încălţăminte foarte comod.
Ţinutele de zi se pot crea rapid cu piese de bază, precum rochiile din stofa, jeanşii în stil clasic, seturile din tricot, cămăşile, colanţii sau tricourile. Alege întotdeauna piese din materiale de calitate, în culori adecvate stilului tău şi nu uita să ţii mereu cont de vremea de afară.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri