S-a deschis oficial Karousel, prima si singura galerie din Bucuresti dedicata exclusiv fotografiei contemporane de arta. Functionand dupa modelul galeriilor de profil din orasele europene cu traditie in acest domeniu, Karousel ofera fotografilor romani si straini posibilitatea de a ajunge la public intr-un mod cu totul nou pentru piata de arta din Romania.

Expozitia de debut a galeriei este gandita dupa un principiu eclectic, menit sa prezinte publicului cat mai multe dintre tehnicile si tematicile abordate de fotografii contemporani, dandu-i astfel posibilitatea sa faca diferenta intre o fotografie comerciala si o fotografie de arta. Astfel, cei care vor trece pragul galeriei Karousel vor putea admira si alege dintre 143 de lucrari realizate de 31 de artisti. Portofoliul de lucrari cuprinde fie fotografii alb-negru sau color, post-procesate sau nu, fie lucrari realizate in tehnica stenopa sau in tehnica mixta. Tematica lucrarilor variaza de la portret la peisaj, fotografie subacvatica sau inspirata din fotojurnalism.

“Karousel isi propune sa ofere publicului posibilitatea de a viziona si de a-si permite fotografiile din editiile limitate Karousel. Intentionam sa gazduim in spatiul nostru evenimente, de la intalniri ale publicului cu artistii care isi expun lucrarile, pana la proiecte educationale, menite sa descopere noi talente in domeniu si workshopuri de fotografie”, declara Violeta Sarbu, fondator si curator Galeria Karousel

Portofoliul de artisti pe care Karousel ii expune este format din nume binecunoscute ale fotografiei din Romania, cum ar fi Cosmin Bumbut, Alexandru Paul, Dragos Lumpan, Cristian Crisbasan, Alex Galmeanu sau Cornel Lazia. Pe langa acestia, si in ton perfect cu dorinta galeriei de a promova acest tip de arta in Romania, Karousel gazduieste si tineri artisti din toata lumea, o parte din ei aflati la prima expozitie.

Dincolo de o functie artistica sau decorativa, fotografiile de la Karousel reprezinta la fel de bine o investitie de viitor, prin achizitionarea lucrarilor unor artisti valorosi. Asadar, galeria ofera printuri de cea mai buna calitate, de mari dimensiuni, dar si serii speciale de miniaturi, insotite de certificate de autenticitate, precum si de garantia unor editii limitate.

Galeria Karousel este deschisa publicului larg incepand cu data de 16 ianuarie


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Lifestyle »Citeste si