Intact Media Group a incheiat un acord de parteneriat cu distribuitorul de presa Rautakirja, devenind actionar cu 1% in companie si primind doua locuri in boardul de conducere, a declarat pentru wall-street.ro Dan Vasile, director general al Rautakirja Romania.

Parteneriatul cu Intact face parte din planul Rautakirja de a acoperi cat mai mult din piata de distributie de presa, prin parteneriate cu editorii. Compania a semnat pana acum scrisori de intentie si cu Ringier, Sanoma Hearst si Burda, insa nu si contracte propriu-zise.

Pasul urmator este ca Rautakirja sa treaca printr-un proces de audit realizat de PricewaterhouseCoopers, in urma caruia sa poata semna contracte si cu celelalte companii care, avand actionariat strain, aveau nevoie de un raport de audit.

“Vrem sa creem o companie ca in Europa Occidentala, in care sa ne unim cu totii fortele, iar managementul sa fie asigurat de editori”, a mai spus Dan Vasile.

Prin semnarea parteneriatului cu Rautakirja, Intact renunta la circa 100 de distribuitori independenti cu care lucra pana acum, produsele trustului urmand sa fie distribuite doar prin retelele Rautakirja, Tutun si ziare, Hachette si Millenium Press.

Seful Rautakirja isi propune sa acopere 70% din piata locala de distributie de presa. In urma cu circa trei saptamani, Rautakirja a cumparat 400 de chioscuri din reteaua Rodipet din mai multe judete din tara, pe care urmeaza sa le deschida in perioada urmatoare, sub brandul Press Point. Brandul international Rautakirja nu va mai putea fi folosit, dupa ce Dan Vasile a cumparat in luna aprilie operatiunile Rautakirja Romania si lantul de magazine R-Kiosk de la Sanoma Group.

Recent, managerul a mai vandut 25% din Rautakirja catre “trei persoane particulare”, care activeaza in zona retailului. Cei trei nu au insa drepturi in boardul de conducere, care va fi ocupat in totalitate de reprezentanti ai editurilor, a mai spus acesta. Valoarea tranzactiei s-a ridicat la 750.000 de euro – cate 30.000 de euro pentru fiecare punct procentual.

In prezent, actionariatul Rautakirja este detinut de catre Dan Vasile (74%), cei trei investitori (25%) si Intact Media Group (1%).

“Pe termen mai lung, imi propun sa ajungem sa am eu 20%, 30% editorii, iar restul catre oameni dispusi sa investeasca in presa”, a conchis el.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »Citeste si
Dupa luni de autocompatimire, Intact se muta in Iride Business Park