"Noua Enciclopedie a Romaniei", a carei elaborare a inceput in urma cu trei ani, va avea lansarea oficiala marti, in prezenta presedintelui institutiei, Ionel Haiduc, si a altor membri ai academiei si personalitati ale vietii publice, scrie Mediafax.

Potrivit site-ului Academiei Romane, "Noua Enciclopedie a Romaniei" este "un proiect deschis", care a avut, inca de la inceput, un ecou puternic in mediile academice si universitare.

Incepand din 2009 si pana in prezent, s-a desfasurat faza pregatitoare a elaborarii "Enciclopediei", in cadrul careia au avut loc peste 40 de dezbateri si zeci de reuniuni tematice restranse, consacrate unor capitole principale, ca, de exemplu, apele Romaniei, solul, subsolul, populatia, patrimoniul cultural si indicatorii statistico-istorici de la 1860 si pana in zilele noastre.

La aceste reuniuni au participat peste 300 de personalitati ale vietii stiintifice, culturale si artistice din mai mult de 75 de institutii academice si universitare din tara si din strainatate.

La dezbaterile pentru elaborarea "Noii Enciclopedii a Romaniei" au participat, de asemenea, peste 70 de membri ai Academiei Romane.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »Citeste si
Cand va finaliza Academia Romana strategia de dezvoltare a Romaniei