Operatorul RCS&RDS a lansat televiziunea BBC Entertainment, precizand ca de la 1 ianuarie 2013 va difuza in retelele sale si postul BBC Knowledge.
Potrivit reprezentantilor companiei, BBC Worldwide Channels si RCS&RDS au incheiat un parteneriat prin care vor difuza BBC Knowledge in premiera in Romania, incepand cu data de 1 ianuarie 2013.

"Tranzactia marcheaza primul pas intr-un plan ambitios de extindere a canalului in tarile din Europa Centrala si de Est pe parcursul anului 2013", se arata intr-un comunicat transmis Mediafax.

Potrivit sursei citate, acordul incheiat cu RCS&RDS, unul dintre principalii operatori de Pay TV in tarile din Europa Centrala si de Est, include si lansarea canalului BBC Entertainment in reteaua Digi TV din Romania si Ungaria, din 1 decembrie 2012.

"Canalele vor fi disponibile in pachetul de programe de baza al RCS&RDS pe ambele piete (Romania si Ungaria), ajungand la un numar de 1 milion de abonati in Romania", se mai spune in comunicat.

"Suntem incantati sa incheiem un parteneriat cu RCS & RDS pentru introducerea canalului BBC Knowledge in Romania, in premiera. BBC Knowledge este canalul nostru emblema si insumeaza programe cu o tematica inspirata din viata reala. Europa Centrala si de Est reprezinta o piata dinamica si importanta pentru noi si speram ca aceasta va fi prima din multele alte lansari ale canalului BBC Knowledge in teritoriu, anul viitor. De asemenea, suntem multumiti ca acest contract nou ne va permite sa transmitem canalul nostru, BBC Entertainment, catre un numar semnificativ de clienti noi", a declarat Ian McDonough, vicepresedinte si director general al EMEA si BBC Worldwide Channels.

La randul sau, Florin Nemes, coordonator marketing&PR al RCS & RDS, spune despre prezenta canalelor de televiziune BBC Knowledge si BBC Entertainment in Romania va oferi ocazia telespectatorilor sa urmareasca aceste programe de cunoastere si divertisment alaturi de telespectatori din intreaga lume.

"Ne bucuram sa aducem BBC Knowledge si BBC Entertainment pentru prima data in Romania si Ungaria, cele mai importante piete pe care activam. Telespectatorii din reteaua Digi TV prezenta in cele doua tari, au ocazia sa urmareasca aceste programe de cunoastere si divertisment alaturi de telespectatori din intreaga lume: Africa de Sud, Asia, Australia, America Latina, Europa”, a declarat Nemes.

Potrivit comunicatului, BBC Knowledge prezinta cele mai bune programe istorice ale Marii Britanii. Programele includ seria epica "Wonders of the Universe", in care profesorul Brian Cox exploreaza legatura dintre umanitate si originile universului, emisiunea "Crash Course" a lui Richard Hammonds, care il urmeaza indeaproape pe prezentatorul emisiunii, "Top Gear" realizata in America, despre cele mai mari utililaje grele, si "Science Club" a realizatoarei Dara o Brian, o coproductie exclusiva pentru BBC Knowledge.

In Ungaria, BBC Knowledge va fi dublat in limba maghiara, in timp ce in Romania BBC Knowledge va putea fi vizionat cu subtitrare in limba romana, din prima jumatate a anului 2013, mai spune RCS&RDS.

RCS a anuntat oficial lansarea BBC Entertainment si BBC Knowledge pe retelele sale, din Romania si Ungaria, dupa ce a scos din retelele sale din ambele tari canalele din portofoliul Discovery.

RCS&RDS a scos, pe 29 noiembrie, de pe retelele sale de cablu (care au aproximativ doua milioane de abonati, n.r.) toate canalele operate de compania Discovery Networks, inclusiv Discovery Channel, fara a avea aprobarea Consiliului National al Audiovizualului pentru modificarea grilei de programe, asa cum impune Legea audiovizualului.

Potrivit articolului 74, alineatul 3 din Legea audiovizualului, "distribuitorii de servicii pot modifica structura ofertei de servicii de programe retransmise numai cu acordul Consiliului". Aceeasi lege prevede ca in astfel de cazuri CNA poate aplica sanctiuni cuprinse intre 10.000 de lei si 200.0000 de lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri