Actrita Oana Pellea va fi presedintele juriului Galei Tanarului Actor - HOP de anul acesta, care se va desfasura intre 4 si 8 septembrie, la Costinesti, informeaza Mediafax.

Oana Pellea va delibera alaturi de Radu Macrinici, Marius Manole, Ada Milea si Corina Suteu.

Anul acesta, tinerii actori de la gala vor descoperi "spectaculosul" sub directia artistica a lui Radu Afrim, aceasta fiind tema competitiei.

Evenimentul de anul acesta aduce un omagiu singurei artiste care a valorificat cantul romanesc popular autentic: Maria Tanase. De aici rezulta un dialog intre trecut si prezent, un remix interesant si indraznet. Concurentii vor reinterpreta pe acorduri electro melodii ale artistei precum "Mi-am pus busuioc in par", "Lelita carciumareasa", "Aseara ti-am luat basma" si "Lung ii drumul Gorjului", totul reunit intr-o aventura muzicala.

De asemenea, Vlaicu Golcea va sustine un workshop de patru zile dedicat tinerilor artisti si intitulat "hai iu iu nu hi you you".

Provocarea lansata de Radu Afrim prin aceasta proba impusa va da de furca atat concurentilor de la sectiunea "Individual", cat si celor de la sectiunea "Grup". In spatele celor trei minute de celebritate, cei 47 de tineri actori vor fi proprii lor regizori, scenografi, coregrafi, ca sa creeze o lume si sa regaseasca spiritul modelului ales.

Gala Tanarului Actor - HOP, program permanent al UNITER si singular in peisajul festivalier autohton, ajuns la cea de-a XVI-a editie, are ca scop promovarea si lansarea tinerilor absolventi din invatamantul superior artistic de stat si particular.

Oana Pellea este una dintre cele mai mari actrite de teatru si film din Romania. A avut, printre altele, roluri in pelicule precum "Concurs" (1982), "Stare de fapt" (1996) si "Copiii tatalui/ Children of Man" (2006).

Sursa foto: https://teatrulmetropolis.ro/spectacole/vocea-umana-de-jean-cocteau.html

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Bank of the Year, editia 3: cine sunt juratii competitiei in acest an