Conducerea societatii vini-viticole Cotnari SA a accesat un program SAPARD cu ajutorul caruia se modernizeaza combinatul de vinificatie.

Constantin Deleanu, directorul SC Cotnari SA, a declarat ca investitiile sunt necesare din cauza uzurii fizice si morale a echipamentelor si utilajelor folosite in procesul de vinificatie, informeaza Rompres.

Cu ajutorul fondurilor europene, in valoare totala de aproximativ patru milioane de euro, s-au schimbat instalatiile de preluare si prelucrare a strugurilor, cisternelor de stocare a vinului si rezervoarelor pentru limpezire a mustului, liniei de imbuteliere. De asemenea, investitia vizeaza modernizarea statiei de epurare, a mijloacelor de transport, precum si a laboratorului.

Potrivit conducerii Cotnari SA, jumatate din valoarea proiectului va fi acoperita din surse proprii, aceasta fiind cea mai mare investitie din ultimii ani. Directorul SC Cotnari SA afirma ca toate echipamentele si utilajele au fost achizitionate de la firme de prestigiu si lideri de piata din Italia si Germania.

Pana la aceasta investitie, capacitatea zilnica de procesare a combinatului era de 300 de tone struguri. Dupa aceasta investitie, capacitatea a crescut la 700 de tone in 24 de ore. in plus, procesul tehnologic va suferi imbunatatiri in ceea ce priveste vinificatia primara a strugurilor, conditionarea vinului si imbutelierea produsului.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »Citeste si