Grupul Warner Music a anuntat semnarea unor parteneriate cu doi mari operatori de telefonie mobila pentru furnizarea de muzica in Orientul Mijlociu, Africa de Nord si Europa.

Primul acord a fost semnat intre grupul american si operatorul egiptean de telefonie mobila, Orascom Telecom, pentru catalogul de produse destinate telefoanelor mobile, cum ar fi tonuri de apel sau melodii intregi, iar cel de-al doilea parteneriat a fost incheiat cu grupul norvegian Telenor pentru furnizarea de continut audio prin cei 13 operator mobili detinuti de acesta, informeaza NewsIn.

Initiativele grupului Warner reflecta o tendinta generalizata intre companiile producatoare si distribuitoare de muzica. Veniturile rezultate din vanzarea online a continutului audio sau difuzarea lui prin retelele mobile sunt o compensatie pentru scaderea vanzarilor de cd-uri.

Warner a fost una dintre companiile care au manifestat cea mai mare receptivitate la posibilitatile oferite de Internet si telefonia mobila, fiind, de asemenea, prima companie care a negociat un acord cu portalul YouTube, detinut de gigantul Google.