Disney şi Warner Bros Discovery vor lansa un serviciu comun de streaming, care va reuni platformele Disney+, Hulu şi Max (fostul HBO Max), un nou semnal al unei tendinţe de consolidare în universul extrem de concurenţial al difuzării de conţinuturi video la cerere, informează AFP, citat de Agerpres.

Noul serviciu va fi disponibil doar în Statele Unite începând din această vară, au precizat cele două grupuri într-un comunicat comun publicat, fără să precizeze data exactă a lansării.

Disney a preluat, la sfârşitul anului 2023, controlul complet asupra Hulu, iniţial o platformă pe care o deţinea în comun cu grupurile 21st Century Fox, Time Warner (cumpărat de AT&T) şi NBCUniversal (deţinut de Comcast).

La sfârşitul lunii martie, pentru a simplifica utilizarea platformei de către abonaţi, Disney a permis accesul la Hulu de pe platforma sa Disney+, cele două servicii de streaming funcţionând până atunci în mod separat.

Giganţii din industria de televiziune s-au lansat într-o cursă de urmărire a companiei Netflix, care a reuşit să ajungă înaintea tuturor la un prag de masă critică şi de rentabilitate.

Disney a cumpărat mai multe active de la 21st Century Fox în 2019, iar Discovery a achiziţionat WarnerMedia de la AT&T în 2022, pentru a forma grupul Warner Bros Discovery.

Parteneriatul anunţat îi reuneşte astfel pe principalii doi concurenţi ai platformei Netflix.

Paramount Global (Paramount+) şi Peacock (NBCUniversal) sunt actori mai puţin importanţi pe piaţa de streaming, în timp ce Amazon Prime şi Apple TV+ reprezintă fiecare doar o mică componentă a celor doi giganţi din domeniul tehnologiei.

Contactaţi de AFP, reprezentanţii grupului Disney au refuzat să facă declaraţii despre noul serviciu comun de streaming, iar cei de la Warner Bros Discovery nu au răspuns deocamdată acestei solicitări.

Directorul general al Disney, Bob Iger, nu îşi ascunde dorinţa de a găsi sinergii în sectorul streamingului pentru a spori audienţa grupului şi pentru a împărţi costurile acestuia.

La începutul lunii februarie 2024, Disney, Warner Bros Discovery şi Fox au anunţat că vor lansa în toamna acestui an un serviciu comun de streaming care va difuza cea mai mare parte a conţinuturilor lor sportive.

Disney a anunţat marţi, cu ocazia publicării rezultatelor sale financiare trimestriale, că activitatea de streaming a grupului a atins, pentru prima dată, pragul de rentabilitate.

Platforma de streaming Max va fi lansată în mai multe ţări din Europa începând din 21 mai.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri