Tribune, unul dintre cele mai mari trusturi de presa din SUA, pentru care mogulul Sam Zell a facut o oferta de cumparare de 8,2 miliarde de dolari, va fi vanduta mogulului, desi compania a primit un rating negativ de la firma de analize financiare Standard & Poor\'s, informeaza Financial Times, citat de NewsIn.
"Tranzactia ramane in picioare", a declarat luni un reprezentant al companiei Tribune, estimand ca procesul de vanzare se va incheia in al patrulea trimestru al acestui an. Declaratia acestuia vine dupa ce mai multi analisti au afirmat, in ultimele luni, ca Sam Zell ar putea cere o renegociere a sumei de achizitie sau chiar s-ar putea retrage complet din tranzactie.

Ratingul acordat de Standard & Poor's pentru Tribune a scazut de la BB- la B+, iar firma de analize financiare a estimat ca performantele financiare ale companiei media se vor deteriora in cursul acestui an. Reprezentantii Standard & Poor's au anuntat ca este foarte probabil ca ratingul companiei sa mai scada si dupa incheierea tranzactiei.

Castigurile companiei Tribune s-au diminuat si ele. in al doilea trimestru al acestui an, castigurile au scazut cu 58% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, iar specialistii au explicat aceasta scadere prin reducerea volumului de publicitate din cadrul ziarelor pe care compania le detine.

si actiunile companiei au scazut in ultimele zile. Ele au ajuns la valoarea 25 de dolari pe o actiune, desi in momentul licitatiei Sam Zell a oferit 34 de dolari pe o actiune.

Mogulul afacerilor imobiliare Sam Zell a castigat in luna aprilie licitatia pentru achizitia companiei Tribune, oferind 34 de dolari pe o actiune, ceea ce a situat propunerea lui de cumparare la valoarea de 8,2 miliarde de dolari.

Tribune este unul dintre cele mai mari trusturi de presa din SUA. Compania detine, in prezent, 11 cotidiene, printre care "Los Angeles Times", "Newsday", "The Sun" si "Chicago Tribune", precum si 25 de posturi de televiziune, reteaua de cablu Superstation WGN si canalul radio WGN-AM.

Sam Zell este un cunoscut om de afaceri din domeniul imobiliar si presedinte al firmei de investitii Equity Group Investments. El are o avere estimata la 4,5 miliarde de dolari si, potrivit revistei "Forbes", este al 52-lea cel mai bogat american.









Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri