Cum a fost anul 2008 pentru industria muzicala

Industria muzicala a avut un an dificil in 2008, dezvoltarea tehnicilor de descarcare legala de pe internet nereusind sa compenseze scaderea vanzarilor de CD-uri, potrivit agentiei Nielsen.

In SUA, vanzarile totale de albume pe format Compact Disc, pe internet si pe vinil au inregistrat o scadere de 14%, ajungand la 428 de milioane de unitati, fata de 500 de milioane in 2007.

Potrivit Nielsen, vanzarea albumelor digitale a crescut cu 32%, pana la 65,8 milioane de unitati, in timp ce vanzarea de CD-uri a scazut cu aproape 20%, la 360 de milioane de unitati. De asemenea, pentru prima data, numarul de melodii descarcate de pe magazinul online iTunes de la Apple si Amazon a depasit un miliard de unitati, inregistrand o crestere de 27%, scrie NewsIn.

Vanzarile de CD-uri reprezinta mai mult de 80% din cifra de afaceri a industriei, iar atitudinea mai distanta a consumatorilor fata de acest format reprezinta o provocare pentru producatori, care trebuie sa lupte impotriva pirateriei si sa gaseasca o modalitate de a monitoriza descarcarile melodiilor de pe Internet.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Citește și
Angajați ai PRO TV, depistați cu coronavirus
Setari Cookie-uri