News Corp, compania media controlata de Rupert Murdoch, a afisat pierderi nete de 6,42 miliarde dolari in trimestrul incheiat pe 31 decembrie, in contextul scaderii vanzarilor cu 8,4%, la 7,87 miliarde dolari, scrie Bloomberg.

Analistii chestionati de Bloomberg estimasera vanzari de 8,38 miliarde dolari, in perioada analizata. In aceeasi perioada a anului trecut, compania inregistrate un profit de 832 milioane dolari, titreaza NewsIn.

De asemenea, compania a redus obiectivele privind profitul pe anul fiscal 2009 pentru a doua oara, dupa ce scaderea veniturilor din publicitate si deprecierile de active au dus la primele pierderi trimestriale din ultimele 13 trimestre.Compania a estimat ca profitul operational va scadea cu aproximativ 30% in anul fiscal ce se va incheia in iunie.

"Incetinirea cresterii economice este mai severa si se pare ca mai indelungata decat apreciasem anterior", a declarat Murdoch in cadrul unui comunicat. Compania implementeaza "reduceri riguroase ale costurilor", ce includ reduceri "majore" ale chetuielilor la posturile locale de televiziune.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »Citeste si
Jeff Bezos, lider in topul miliardarilor cu cele mai scumpe divorturi?