Zenith Media, Starcom MediaVest si Optimedia se unesc intr-un nou grup local de negociere

Grupul international Publicis isi uneste cele trei agentii de media existente pe piata romaneasca - Optimedia, Starcom MediaVest Group si Zenith Media - intr-un nou grup local de negociere, sub numele de PGM (Publicis Groupe Media), cu scopul de a imbunatati performanta in comunicare a clientilor si de a optimiza investitiile de marketing.

In Romania, grupul Publicis detine o cota de piata de 25,1%, fiind cel mai bun grup de comunicare din Romania, potrivit celui mai recent studiu RECMA, singura companie de research internationala care monitorizeaza piata agentiilor de media.

"Aceasta miscare strategica este un pas firesc prin care ne aliniem la schimbarile din reteua din care facem parte, dar este totodata si un avantaj competitiv in contextul economic actual", declara Stefan Iordache, managing director Starcom MediaVest Romania.

"Pentru a ne ajuta clientii sa regandeasca strategiile de marketing si pentru a-si imbunatati continuu performantele investiilor in media, atacam o pozitie de leadership prin integrarea capacitatilor celor 3 agentii sub un singur grup de cumparare media, PGM", a adaugat Cezar Batog, managing director Optimedia.

Optimedia se situeaza in primele zece agentii de media din Romania, cu peste 85% din cifra de afaceri data de bussines-ul local, dedicata expertizei in planning, optimizarii si eficientei pe baza studiului consumatorului precum si livrarii la timp a produselor de media. Printre clienti se numara Alpha Bank, Campofrio, L'Oreal Nestle, Hochland, HP, OMV, Petrom, Whirlpool, Sanofi, Telemobil, Zarea.

Starcom MediaVest Group (SMG), din cadrul caruia fac parte Starcom, Starcom Direct si MediaVest, este unul dintre cele mai importante grupuri de media full service din Romania. Din portofoliul SMG fac parte clienti precum Autoitalia, Avon, Cristim, Dacia/Renault, Friesland, GE Money, GSK, InBev, Kraft, P&G, Philip Morris, Samsung sau Western Union.

La randul sau, agentia Zenith Media reprezinta pe piata de media interesele unor advertiseri cum ar fi Bayer, BRD-GSG, Carrefour, ING Group, L'Oreal, Nestle, Reckitt-Benkiser, Toyota.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri