Presedintele si fondatorul trustului de presa Independent News&Media, Sir Anthony O’Reilly, se va retrage din functie pe 7 mai, la implinirea varstei de 73 de ani, anunta brandrepublic.com.
Sir Anthony O’Reilly (foto) se va retrage atat din functia de director general, cat si din pozitia de presedinte al board-ului managerial. Cu o participatie de 28,5% in actiunile trustului de presa, O’Reilly a lucrat pentru companie in ultimii 36 de ani.

Fiul sau, Gavin O’Reilly, care a ocupat pana in prezent functia de Chief Operating Officer (COO), il va inlocui pe tatal sau la conducerea companiei. Gavin O’Reilly s-a alaturat echipei Independent News&Media in anul 1993, ocupand functia de COO in ultimii opt ani.

“Anthony O’Reilly a fost un adevarat lider timp de 45 de ani si a reprezentat o figura cheie in dezvoltarea unei Irlande modern. Poate fi foarte mandru de faptul ca, de la inceputurile modeste de acum 36 de ani, a ajutat la construirea unei afaceri globale. Alaturi de echipa sa, Anthony, cu flerul, viziunea si energia sa imensa, a construit un grup de comunicare mondial in valoare de 1,5 miliade de euro”, declara Brian Hillery, Non-Executive Chairman al IN&M.

Independent News&Media l-a numit pe O’Reilly presedinte emerit al grupului pentru contributia sa la dezvoltarea trustului de presa.

“Au trecut peste 30 de ani de cand am inceput sa ma implic in evolutia Independent si consider ca a fost un adevarat privilegiu sa lucrez cu atatia oameni talentati si devotati. Respectul meu pentru toti acestia nu poate fi sters de trecerea timpului. Ca actionar majoritar, voi continua sa sustin crezul lor profesional”, spune Anthony O’Reilly.

De asemenea, trustul de presa urmeaza sa isi reduca in urmatoarele trei luni numarul de membri ai board-ului managerial, de la 17 la 10 persoane. Aceste schimbari vor fi suportate de catre Denis O’Brien, al doilea actionar al trustului, cu o participatie de 26%.
Independent News&Media a anuntat recent ca va concedia 20 de angajati, decizie care face parte dintr-un amplu plan de reorganizare, ca urmare a crizei financiare.

Initial, IN&M a precizat in luna noiembrie ca va renunta la 90 de locuri de munca din cadrul diviziei din Marea Britanie, dintre care 60 pe segmentul editorial, in incercarea de a economisi 10 milioane de lire sterline (aprox. 11 mil. euro).

Totodata, Sir Anthony O’Reilly a anuntat, la sfarsitul lunii ianuarie 2009, ca intentioneaza sa scoata la vanzare doua dintre titlurile cele mai populare-The Independent si Independent on Sunday-pentru a reduce pe cat posibil pierderile cauzate de actualul context economic.

Independent News&Media este fortat sa recurga la o astfel de masura pentru a acoperi o datorie de 200 mil. euro, achitabila pana in luna mai. Reprezentantii trustului au declarat ca au renuntat la vanzarea a 39% din actiunile detinute in compania media APN din Australia, intrucat nu au gasit niciun cumparator.

De asemenea, trustul fondat de O’Reilly intentioneaza sa vanda site-ul german Verivox si site-ul de jocuri Cashcade.

Vanzarile inregistrate de publicatia The Independent au scazut de la inceputul anului 2008 si pana in luna octombrie cu 16,29%, ajungand la un tiraj mediu de doar 201,019 exemplare.

IN&M isi va publica rezultatele financiare preliminare pentru 2008 pe 24 aprilie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri