Potrivit site-ului guvernamental de licitatii, negocierile intre SRTv si Vodafone au avut loc fara anunt de participare, sub motivul ca "serviciile pot fi furnizate numai de un anumit ofertant, din motive legate de protejarea unor drepturi de exclusivitate". Conform Legii achizitiilor publice, aceasta inseamna ca firma are drept exclusiv pentru serviciile respective, potrivit NewsIn.

Biroul de presa al SRTv a informat NewsIn ca nu s-a facut licitatie "din motive tehnice", pentru a nu se pierde numerele de telefon deja folosite de angajati ai televiziunii publice. Exclusivitatea se refera, potrivit Biroului de presa al SRTv, la portabilitatea numerelor de telefon, care nu ar fi fost in vigoare la data incheierii contractului.
Altfel spus, reprezentantii televiziunii publice spun ca s-a ales Vodafone pentru ca unii salariati sa isi pastreze numerele de telefon din aceasta retea.

Conform site-ului guvernamental de licitatii publice, contractul a fost atribuit Vodafone Romania S.A. pe 3 noiembrie 2008. Serviciul de portabilitate a numerelor de telefon mobil a devenit operational pe 21 octombrie 2008 si fusese anuntat public cu mult inainte de aceasta data.

Portabilitatea numerelor este un serviciu destinat utilizatorilor de telefonie care permite abonatilor sa pastreze numarul de telefon atunci cand schimba furnizorul de servicii de telefonie. Se pot porta numerele de telefonie fixa, mobila si numere speciale precum cele din categoria 0800 sau 0900. Portarea se face doar in cadrul aceleasi categorii (fix-fix, mobil-mobil).

Presedintele SRTv, Alexandru Sassu, nu a putut fi contactat pentru a-si spune punctul de vedere.
Solicitata, la randul sau, de NewsIn sa-si exprime punctul de vedere legat de acest