The Economist taxeaza continutul online

Publicatia The Economist va taxa continutul online, urmand decizia luata de catre grupul News Corporation, detinut de Rupert Murdoch, de a introduce accesul pe baza de plata pentru stirile publicate online, anunta Mediaweek.co.uk.
Economist.com oferea pana acum acces gratuit la stirile publicate pe site, inclusiv la informatiile preluate din saptamanalul sau.

Yvonne Ossman, directorul publicatiei The Economist din Marea Britanie, a declarat ca brandul se indreapta catre un model platit, luand in considerare mai multe optiuni de a taxa continutul. Procesul este condus de catre Ben Edwards, publisherul Economist.com.

“Decizia lui Murdoch este binevenita, insa nu stiu cati o vor adopta. Ziarele au de pierdut de pe urma continutului gratuit al site-urilor iar oamenii vor plati pentru analize si dezbateri”, spune Ossman.

The Economist va aplica aceasta decizie in urmatoarele sase luni, dupa ce in anul 2007 optase exclusiv pentru un model gratuit pentru varianta online.

Site-ul cotidianului financiar britanic Financial Times (FT.com) va implementa, incepand cu vara viitoare, sistemul de plata “pay-per-article” (taxa per articol) si analizeaza posibilitatea de a mai oferi continut gratuit.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri