Producatorul american de software Microsoft poarta discutii cu News Corp cu privire la scoaterea continutului editorial de pe motorul de cautare rival detinut de Google, a anuntat Financial Times.

Potrivit editiei online a ziarului financiar britanic, discutiile se afla inca in faza incipienta. News Corp este unul dintre editorii online pe care Microsoft l-a abordat pentru a muta site-uri din motorul de cautare Google, anunta ziarul.

Mutarea indica un "atac direct" asupra Google deoarece ar putea forta proprietarul celui mai popular motor de cautare sa plateasca pentru continut, anunta Financial Times.

Rupert Murdoch, presedintele si directorul executiv al News Corp, si fiul sau James Murdoch, care gestioneaza operatiunile europene si asiatice, au declarat ca intentioneaza taxarea continutului online si incheierea listarii de catre motoarele de cautare a articolelor detinute de News Corp.

Google nu a comentat speculatiile aparute in presa, insa a anuntat ca "motoarele de cautare aduc beneficii real ziarelor, iar Google are o politica foarte clara de respectare a cerintelor detinatorilor de continut", potrivit unui comunicat de presa al companiei.

"Un pas important in dezvoltarea unei piete pentru jurnalismul digital este impunerea unui pret", a declarat James Murdoch in cadrul unei conferinte. "Investim destul de mult in continutul nostru si consideram ca ar trebui sa percepem un pret pentru acesta", a adaugat executivul.

Ziarele cauta noi surse de venituri pentru a echilibra declinul publicitatii si numarul tot mai mare de cititori care folosesc Internetul. Publicitatea din industria ziarelor a scazut cu 28% in trimestrul al treilea la 6,44 miliarde dolari, potrivit estimarilor Asociatiei Cotidinelor din America (NAA).

Acordul dintre Microsoft si site-urile de stiri detinute de Murdoch este menit pentru a aseza Bing intr-o pozitie mai buna prin care sa concureze impotriva Google.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »Citeste si