Central European Media Enterprises (CME), care detine in Romania posturile din reteaua Pro, a vandut posturile de televiziune Studio 1+1 si Kino pentru 300 mil. dolari, cumparatorul fiind Harley Trading Limited, companie detinuta de Igor Kolomoisky.
Harley Trading Limited va livra pana la 1 februarie suma de 30 mil. dolari, urmand ca restul de bani sa fie platiti la incheierea procesului de achizitie. Tranzactia urmeaza sa fie finalizata la mijlocul lunii aprilie 2010.

“Vanzarea operatiunilor noastre din Ucraina a fost cea mai buna optiune pentru CME in conditiile economice actuale. Ne va permite sa ne concentram pe operatiunile pe care le detinem in Uniunea Europeana si ne va oferi o mai mare flexibilitate, majorandu-ne lichiditatea”, a declarat Adrian Sarbu, presedinte si CEO al CME.

Igor Kolomoisky (foto) este un influent om de afaceri, in prezent fiind cel mai important actionar al PrivatBank, una dintre cele mai mari institutii bancare din Ucraina. In plus, incepand cu anul 2003, este actionar si membru in board-ul Ukrnafta, cea mai importanta companie de petrol si gaze naturale, cu o capitalizare de piata de 3,6 mld. dolari.

Tot astazi, grupul american CME a ajuns la un acord pentru a prelua agentia de stiri Mediafax Cehia, detinuta de Adrian Sarbu, pentru suma simbolica de 1 euro.

CME opereaza statii de televiziune in sapte tari din Europa Centrala si de Est, cu o audienta totala de aproximativ 97 de milioane de persoane.

Grupul detine televiziuni in state precum Croatia (Nova TV), Cehia (TV Nova, Nova Cinema, Galaxie Sport), Romania (Pro TV, Pro TV International, Acasa TV, Pro Cinema, Sport.ro, MTV Romania), Slovacia (TV Markíza, Galaxie Sport), Slovenia (Pop TV, Kanal A). Adrian Sarbu: “Piata a atins minimul, ne pregatim pentru un nou start”

CME este listat la bursa electronica NASDAQ si la Bursa de Valori de la Praga, sub simbolul CETV.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »Citeste si
Setari Cookie-uri