Primele trei locuri in finala de sambata seara a Eurovisionului au fost ocupate de Germania, Turcia si Romania.

Lena, cantareata in varsta de 19 ani care care a reprezentat Germania la Eurovision, cu melodia "Satellite", isi claseaza tara pentru a doua oara pe primul loc, in istoria participarilor la competitie. Germania a mai castigat o singura data Eurovisionul, in 1982, cu melodia "Ein Bißchen Frieden" in interpretarea lui Nicole.

Reprezentantii Romaniei au primit 12 puncte doar din partea Republicii Moldova, in timp ce Portugalia, Spania, Norvegia si Suedia le-au acordat reprezentantilor tarii noastre cate 10 puncte.

Reprezentantii Romaniei la Eurovision, Paula Seling si Ovidiu Cernauteanu, s-au calificat in finala concursului Eurovision 2010 in urma celei de-a doua semifinale a competitiei, desfasurata joi seara. Cei doi au participat la concurs cu melodia "Playing with fire".

Cea de-a 55-a editie a Eurovision s-a desfasurat anul acesta intre 25 si 29 mai in Norvegia, tara care a castigat concursul in 2009, cu piesa „Fairytale" a lui Alexander Rybak. In 2009, Elena Gheorghe, care a reprezentat Romania la Eurovision cu melodia "The Balkan Girls", s-a clasat pe locul 19 din 25.