The Washington Post a vandut Newsweek, una dintre cele mai importante reviste americane din ultimii 80 de ani, pentru 1 dolar catre miliardarul american Sidney Harman, un om de afaceri in varsta de 91 de ani care si-a construit averea comercializand echipamente audio, informeaza Brandrepublic.com.

Harman si-a anuntat recent intentia de a cumpara publicatia Newsweek, scoasa la vanzare inca din luna mai. Au mai existat 2 oferte de preluare din partea lui Fred Drasner, fost publisher al The Daily News in New York, respectiv Marc Lasry, detinator al unui fond de investitii.

Oferta facuta de Sidney Harman a fost cea mai atractiva pentru presedintele The Washington Post, Donald Graham, in conditiile in care miliardarul american a declarat ca nu va renunta la cea mai mare parte din cei 325 de angajati ai Newsweek. Potrivit unor surse apropiate situatiei, tranzactia ar valora 1 dolar. In plus, Harman va prelua si datoriile semnificative acumulate de catre publicatie.

Sidney Harman este fondatorul Harman International, o companie producatoare de echipamente audio pentru industria auto. Compania a fost fondata in anul 1953 si are in prezent aproximativ 10.000 de angajati si o cifra de afaceri de 2,9 mld. dolari.

Newsweek a inregistrat pierderi operationale de 44 mil. dolari incepand cu anul 2007.

Sursa foto: Usc.edu


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si