The Washington Post a vandut Newsweek, una dintre cele mai importante reviste americane din ultimii 80 de ani, pentru 1 dolar catre miliardarul american Sidney Harman, un om de afaceri in varsta de 91 de ani care si-a construit averea comercializand echipamente audio, informeaza Brandrepublic.com.
Harman si-a anuntat recent intentia de a cumpara publicatia Newsweek, scoasa la vanzare inca din luna mai. Au mai existat 2 oferte de preluare din partea lui Fred Drasner, fost publisher al The Daily News in New York, respectiv Marc Lasry, detinator al unui fond de investitii.

Oferta facuta de Sidney Harman a fost cea mai atractiva pentru presedintele The Washington Post, Donald Graham, in conditiile in care miliardarul american a declarat ca nu va renunta la cea mai mare parte din cei 325 de angajati ai Newsweek. Potrivit unor surse apropiate situatiei, tranzactia ar valora 1 dolar. In plus, Harman va prelua si datoriile semnificative acumulate de catre publicatie.

Sidney Harman este fondatorul Harman International, o companie producatoare de echipamente audio pentru industria auto. Compania a fost fondata in anul 1953 si are in prezent aproximativ 10.000 de angajati si o cifra de afaceri de 2,9 mld. dolari.

Newsweek a inregistrat pierderi operationale de 44 mil. dolari incepand cu anul 2007.

Sursa foto: Usc.edu
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri