Vicepremierul României, Dan Barna a explicat cum vor fi direcționați banii din Programul Naţional de Relansare şi Rezilienţă (PNRR).

PNRR dispune de un buget de 30 de miliarde de euro, aceștia fiind bani europeni care sunt pregătiți pentru construcții de spitale și de autostrăzi. Totodată, aceste fonduri vor fi direcționate și către investiţii în modernizarea infrastructurii feroviare, reabilitarea clădirilor, digitalizare, educaţie, producţia de energie regenerabilă şi reîmpăduriri. Toate aceste proiecte vor trebui să fie finalizate până în anul 2026 întrucât banii ar fi altfel pierduți, a declarat Dan Barna într-un interviu acordat pentru G4Media.

Te angajezi la nişte rezultate, nu-ştiu, 2000 de kilometri de cale ferată reabilitaţi. 700 de vagoane renovate, făcute la standard modern. Trei spitale, şapte spitale judeţene. Dacă ai obţinut rezultatul, primeşti banii, dacă nu l-ai obţinut, dacă în loc de 700 de vagoane reabilitezi 500, nu primeşti niciun euro.

Dan Barna, vicepremierul României

Vicepremierul a transmis că se arată încrezător că în 4-5 ani se poate fac eun spital în regulă. Rămâne de văzut dacă pentru anumite spitale se va reface toată incinta sau doar partea de ambulatoriu.

În ceea ce privește partea de autostrăzi, prioritate are închidere autostrăzii care leagă Moldova de sudul țării, dar și cele care leagă restul României de partea de Vest a țării.

Citește interviul integral pe G4Media.

Sursa foto: Facebook/ Dan Barna

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri