Dezvoltatorul polonez Globe Trade Center (GTC), controlat de grupul israelian Kardan, a lansat cel de-al treilea proiect rezidential al sau pe piata din Romania, Garden of Eden, situat zona de nord a Capitalei, ce va cuprinde doua ansambluri rezidentiale, Eve Residentials, cu 833 de apartamente si Adam Residentiasl, cu 1096 de locuinte.
Garden of Eden se va intinde pe o suprafata de 11 hectare, in apropiere de Scoala Americana si are patru faze, prima etapa, in care vor fi construite 210 locuinte, fiind programata sa se incheie in 2010. Jumatatea estica a proiectului, Adam Residentials, va avea o suprafata totala construita de 52.500 mp, avand 29 de cladiri rezidentiale, spatii publice, o cladire de birouri si spatii comerciale. Partea vestica a proiectului va avea o suprafata de 53.820 mp, in 42 de cladiri cu regim de inaltime compus din parter plus trei sau patru etaje.

„Vanzarile nu au inceput inca oficial, insa avem deja 42 de rezervari, dintre care 15 apartin unor investitori mici, care au mai cumparat si alte doua sau trei apartamente in celelalte proiecte ale GTC. Pentru primele 60 de apartamente, vom oferi un discount de 10%”, a declarat Shimon Galon, CEO al GTC Romania.

Cladirile pastreaza o inaltime redusa, avand intre trei si cinci etaje, iar mixul de apartamente este variat, cu accent pe apartamentele de doua si trei camere. Proiectul se distinge prin proportia dintre suprafata construita - 55% si cea ocupata de spatiile verzi si de agrement – 45%.

Garden of Eden este disponibil pentru contractare prin compania de consultanta imobiliara Colliers Romania, agent exclusiv si beneficiaza de un showroom amenajat in cladirea America House, din zona Piata Victoriei.

In Romania, GTC mai are in dezvoltare alte doua proiecte rezidentiale: Rose Garden, un ansamblu cu 908 apartamente, situat in zona Colentina, ce a necesitat investitii de 83 milioane de euro si Felicity, amplasat in nordul Bucurestiului, cu 1.153 de apartamente, ce va absorbi investitii de 191 milioane de euro.

GTC Real Estate Investments Romania BV a fost infiintat in anul 1999 si face parte din GTC Group, companie controlata de grupul israelian Kardan si listata la Bursa din Varsovia din anul 2004. In Romania, GTC dezvolta cladiri de birouri, spatii de retail si ansambluri rezidentiale pe o suprafata totala de 1,2 mil. mp si este detinuta in proportie de 94,6% de GTC Polonia.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri