Dezvoltatorul Euro Mediterranee Consulting (EMCT) si Sparkassen Immobilien, divizia de investitii imobiliare a grupului Erste Bank, vor deschide in luna octombrie centrul comercial Sun Plaza, din cartierul Berceni.
Acesta va fi al treilea mall din cartierul bucurestean, dupa inaugurarea recenta a centrului comercial Grand Arena Mall si mai vechea deschidere a City Mall, amplasat in zona Eroii Revolutiei. Sun Plaza reprezinta o investitie de 200 milioane de euro si va avea o suprafata totala de 210.000 mp, dintre care 80.000 mp suprafata inchiriabila a centrului comercial si 8.3000 mp suprafata inchiriabila de spatii de birouri clasa A.

Principalele ancore ale mall-ului vor fi hypermaketul Cora, cu o suprafata inchiriata de circa 12.000 mp, retailerul de bricolaj bauMax, care va deschide primul magazin din Bucuresti (12.300 mp), Mobexpert (10.200 mp) si Flanco. Pe langa acestea, GAP si C&A vor deschide fiecare cel de-al treilea magazin din Bucuresti.

Pana in prezent, Sun Plaza este inchiriat in proportie de peste 85%, de acest proces ocupandu-se o echipa interna a dezvoltatorilor. Pentru spatiile de birouri a fost aleasa o companie de consultanta imobiliara specializata pe segmentul de inchirieri birouri, insa numele sau nu a fost facut public.

Intregul concept al mall-ului a fost proiectat de biroul de arhitectura Chapman Taylor, care s-a ocupat si Baneasa Shopping City, cladirile de birouri din cadrul Bucharest Business Park si Floreasca 169A, ambele proiecte dezvoltate de catre Portland Trust.

Pe langa spatiile comeriale si cele de birouri, Sun Plaza va include o gradinita pentru serviciul public si o sala de sport, predata catre Sala Polivalenta. Centrul comercial va avea doua cai de acces, atat pentru pietoni cat si pentru autovehicule, dar va include si un pasaj pietonal cu acces direct de la statia de metrou Piata Sudului.

Sparkassen Immobilien AG este listata la Bursa din Viena de 21 de ani si este cea mai veche companie de investitii imobiliare din Austria. La 31 decembrie 2008, valoarea totala a portofoliului era de 1,78 miliarde euro, iar spatiul total de inchiriat insuma 1.511.400 mp.Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Money »Citeste si
Setari Cookie-uri