FBI ar putea avea un acces sporit la retelele de socializare, conturile de email dar si alte platforme de comunicare, sub pretextul urmaririi unor potentiali criminali, relateaza Mashable.
Autoritatile americane cer companiilor care ofera astfel ce servicii - printre care Facebook, Yahoo si Google - sa nu se opuna initiativei legislative.

Oficiali de rang inalt ai FBI si alti reprezentanti guvernamentali s-au intalnit cu lideri ai industriei de profil pentru a le cere sa nu se opuna proiectului de lege prin care agentia federale americana ar putea avea acces la informatiile publicate pe cele mai populare servicii de socializare.

O actualizare a legii CALEA

Propunerea va actualiza legea CALEA (Communications Assistance for Law Enforcement Act) ce dateaza din anul 1994, noua lege urmand sa fie extinsa si la serviciile de mesagerie instant si telefonie pe internet (VoIP).In cazul conturilor de email, vor fi incluse doar platformele care depasesc un anumit numar de utilizatori.

Prin aceasta initiativa, FBI doreste un acces sporit si rapid in urmarirea suspectilor implicati in activitati criminale.

Totodata, FBI si-ar dori sa capete acces si la programul Yahoo Messenger - unul din cele mai populare servicii de mesagerie instant din lume si din Romania, potrivit unor surse din piata.

Foto: ticklethewire.com

Ce parere aveti: Credeti ca initiativa FBI vine in sprijinul utilizatorilor sau este o alta modalitate prin care ar urma sa detina controlul informatiei? Dupa esecul celor doua proiecte - ACTA si SOPA - initiativa FBI vine ca o continuare a unor incercari de control a utilizatorilor? Comentati mai jos!
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri