Instantele judecatoresti au fost sesizate de catre companiile de taximetrie, care au acuzat Uber ca nu respecta legislatia germana in ceea ce priveste transportul de pasageri.

"Legea pentru transportul pasagerilor reglementeaza protectia soferilor si a clientilor. Aceasta reglementare nu poate sa nu fie luata in considerare de catre o companie, oricat de neoliberala ar fi aceasta", a declarat presedintele asociatiei Taxi Deutschland, Dieter Schlenker.

Totodata, el a acuzat Uber ca afiseaza imaginea unui start-up si a unui "salvator al economiei", desi opereaza miliarde de euro cash, fonduri obtinute de la mari companii precum Google sau Goldman Sachs.

Citeste si:

Compania din SUA ar putea fi amendata cu 250.000 de euro, daca va continua furnizarea serviciului in Germania. Anterior, Uber a fost interzisa in Berlin si Hamburg, motivul invocat de catre autoritatile locale fiind incalcarea normelor privind siguranta pasagerilor prin folosirea unor soferi neautorizati si a unor automobile fara licenta de transport, scrie Mediafax.

Compania Uber Technologies, dezvoltatorul aplicatiei Uber, care ii ajuta pe pasageri sa gaseasca cel mai apropiat sofer profesionist sau neprofesionist dispus sa ofere servicii de transport contra cost, a fost infiintata in iunie 2010 si a fost evaluata de catre investitori la circa 17 miliarde de dolari anul acesta.