Cine este in spatele hashtag-ului "Je suis Charlie", raspandit in intreaga lume

Dupa atentatul de miercuri, in care 12 caricaturisti de la ziarul Charlie Hebdo au fost omorati pentru o imagine ironica cu profetul Mahommed, pe Internet a fost raspandit hashtag-ul "Je suis Charlie". Dar de unde a pornit acest slogan?

Publicatia Le Progres a descoperit ca Joachim Roncin, director artistic si jurnalist de muzica la revista Stylist, a fost primul care a scris sintagma "Je suis Charlie" pe Twitter, miercuri, la ora locala 11.52, la scurt timp dupa atac, scrie editia din Franta a Huffington Post.

Joachim Roncin a spus ca a lansat tagul intr-un schimb de mesaje pe Twitter cu jurnalista Valerie Nataf. "Am facut aceasta imagine pentru ca nu am cuvinte. Nu am suficiente cuvinte pentru a exprima toata durerea si am avut ideea de a scris «Je suis Charlie» pentru ca am citit destul de mult cu fiul meu cartea «Unde este Charlie». Asa ca ideea a aparut in mod firesc", a declarat el publicatiei.

Insa hashtagul s-a raspandit atat de rapid pe Twitter si Facebook in intreaga lume, incat a ajuns la peste 619.000 de utilizari. In plus, a fost creata si o pagina de sustinere pe Facebook, sub acest nume, care a adunat pana acum aproape 625.000 de like-uri.

Sursa foto: Captura charliehebdo.fr

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea New Media »Setari Cookie-uri