Saptamana trecuta, lantul de restaurante Wendy’s sprijinita de agentia VML a lansat o campanie care lua peste picior explozia de videoclipuri cu si despre mancare care apar in newsfeed-ul de pe Facebook. Similar cu videoclipurile populare create de Tasty al BuzzFeed, Tastemade si altii, videoclipul a fost incarcat intr-o forma…patrata.

Aceata forma umple complet spatiul atunci cand este urmarit de pe un terminal mobil – mijlocul prin care sunt vazute majoritatea clipurilor de pe Facebook, de altfel.

Ideea este ca videoclipurile patrate functioneaza pe Facebook mai bine si, mai mult, pot fi rulate si pe Instagram care este construit pe ideea de fotografii si clipuri patrate, scrie AdWeek.

Clipul Wendy’s este insa construit exclusiv pentru Facebook, neatingandu-se de Instagram, lucru care indica o importanta in crestere a clipurilor patrate pe cea mai mare retea sociala din lume. „Am inregistrat clipul in traditionalul format 16:9, pentru YouTube, dar si intr-o casuta patrata, in linie cu best practices-urile Facebook”, a spus Daniel Lobaton, creative director la VML.

Facebook incurajeaza brandurile sa foloseasca clipuri patrate pentru Facebook si Instagram, unele agentii sesizand deja beneficiile formatului 1:1.

Astfel, in cazul agentiilor care au experimentat comparativ cu formatul 16:9 si cel 1:1, ratele de vizualizare au crescut cu peste 28%, in timp ce oamenii sunt cu 67% mai inclinati sa urmareasca clipul integral, daca este in format patrat, decat unul orizontal.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri