Saptamana trecuta, lantul de restaurante Wendy’s sprijinita de agentia VML a lansat o campanie care lua peste picior explozia de videoclipuri cu si despre mancare care apar in newsfeed-ul de pe Facebook. Similar cu videoclipurile populare create de Tasty al BuzzFeed, Tastemade si altii, videoclipul a fost incarcat intr-o forma…patrata.

Aceata forma umple complet spatiul atunci cand este urmarit de pe un terminal mobil – mijlocul prin care sunt vazute majoritatea clipurilor de pe Facebook, de altfel.

Ideea este ca videoclipurile patrate functioneaza pe Facebook mai bine si, mai mult, pot fi rulate si pe Instagram care este construit pe ideea de fotografii si clipuri patrate, scrie AdWeek.

Clipul Wendy’s este insa construit exclusiv pentru Facebook, neatingandu-se de Instagram, lucru care indica o importanta in crestere a clipurilor patrate pe cea mai mare retea sociala din lume. „Am inregistrat clipul in traditionalul format 16:9, pentru YouTube, dar si intr-o casuta patrata, in linie cu best practices-urile Facebook”, a spus Daniel Lobaton, creative director la VML.

Facebook incurajeaza brandurile sa foloseasca clipuri patrate pentru Facebook si Instagram, unele agentii sesizand deja beneficiile formatului 1:1.

Citeste si:
Topul celor care au castigat cei mai multi bani in ultimul deceniu
Topul celor care au castigat...

Astfel, in cazul agentiilor care au experimentat comparativ cu formatul 16:9 si cel 1:1, ratele de vizualizare au crescut cu peste 28%, in timp ce oamenii sunt cu 67% mai inclinati sa urmareasca clipul integral, daca este in format patrat, decat unul orizontal.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea New Media »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Trump: Zuckerberg mi-a spus ca sunt numarul 1 pe Facebook