CCB a aprobat redistribuirea catre membrii compensatori a unui procent de 90% din dobanzile obtinute de CCB din plasamentele efectuate cu colateralul depus sub forma de fonduri banesti.

Redistribuirea se va aplica incepand cu luna aprilie iar plata sumelor rezultate din redistribuire se va efectua anual, intr-un interval de 15 zile lucratoare de la sfarsitul anului, prin alimentarea conturilor in marja ale membrilor compensatori, cu sumele aferente.

“Prin aceasta masura adoptata de Casa de Compensare Bucuresti continuam demersurile pentru cresterea lichiditatii Pietei Derivatelor si vrem sa imbunatatim semnificativ conditiile in care intermediarii vor derula operatiuni cu instrumente financiare derivate la Bursa de Valori Bucuresti.

Citeste si:

Masura adoptata constituie o premiera pentru Romania si ne dorim un raspuns pozitiv din partea intermediarilor, prin implicarea din ce in ce mai activa in tranzactionarea derivatelor la BVB “ a declarat Valentin Ionescu, director general al BVB.

Piata Derivatelor a fost lansata in luna septembrie 2007 si reprezinta piata reglementata la termen administrata de BVB in conformitate cu prevederile Codului BVB-Operator de Piata: “Cartea II – Piata Reglementata la Termen”.

CCB a fost infiintata in 2007iin dubla calitate de casa de compensare si de contraparte centrala, pentru a desfasura operatiuni post-tranzactionare specifice instrumentelor listate pe Piata Derivatelor.