Bursa de Valori Bucuresti (BVB) si Casa de Compensare Bucuresti (CCB) informeaza ca in sedinta Consiliului de administratie al CCB de astazi, 17 martie 2011, a fost aprobata redistribuirea catre membrii compensatori a 90% din dobanzile obtinute de CCB din plasamentele cu colateralul depus sub forma de fonduri banesti.
CCB a aprobat redistribuirea catre membrii compensatori a unui procent de 90% din dobanzile obtinute de CCB din plasamentele efectuate cu colateralul depus sub forma de fonduri banesti.

Redistribuirea se va aplica incepand cu luna aprilie iar plata sumelor rezultate din redistribuire se va efectua anual, intr-un interval de 15 zile lucratoare de la sfarsitul anului, prin alimentarea conturilor in marja ale membrilor compensatori, cu sumele aferente.

“Prin aceasta masura adoptata de Casa de Compensare Bucuresti continuam demersurile pentru cresterea lichiditatii Pietei Derivatelor si vrem sa imbunatatim semnificativ conditiile in care intermediarii vor derula operatiuni cu instrumente financiare derivate la Bursa de Valori Bucuresti.

Masura adoptata constituie o premiera pentru Romania si ne dorim un raspuns pozitiv din partea intermediarilor, prin implicarea din ce in ce mai activa in tranzactionarea derivatelor la BVB “ a declarat Valentin Ionescu, director general al BVB.

Piata Derivatelor a fost lansata in luna septembrie 2007 si reprezinta piata reglementata la termen administrata de BVB in conformitate cu prevederile Codului BVB-Operator de Piata: “Cartea II – Piata Reglementata la Termen”.

CCB a fost infiintata in 2007iin dubla calitate de casa de compensare si de contraparte centrala, pentru a desfasura operatiuni post-tranzactionare specifice instrumentelor listate pe Piata Derivatelor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri