Ce se mai intampla cu listarea Bancii Transilvania la Viena?

Anuntata cu entuziasm in primavara anului trecut, listarea Bancii Transilvania pe bursa din Viena a ramas un proiect fara un termen concret. Daca in noiembrie 2010, directorul bancii spunea ca listarea este programata pentru anul in curs, la acest moment declaratiile pe aceasta tema sunt limitate.

Pe ordinea de zi a Adunarii Generale a Actionarilor din 28-29 aprilie 2010, conducerea Bancii Transilvania a propus, pe langa majorarea capitalului social cu 391,58 milioane de lei (96,17 mil. euro) si aprobarea listarii pe pietele externe. Era vorba de un un acord de principiu al actionarilor pentru a demara listarea, estimata la acel moment de Horia Ciorcila, presedintele Consiliului de Administratie al bancii, pentru finalul anului 2010.

Actionarii Bancii Transilvania (TLV) au aprobat in cadrul adunarii generale listarea pe Bursa din Viena a emitentului dar procesul a fost amanat, spre finalul anului, din cauza unor neintelegeri cu SIF Banat Crisana.

In acest moment, oficialii Bancii Transilvania au refuzat sa faca precizari pe tema listarii.

„Vom discuta cu actionarii in Adunarea Generala din 28 aprilie. Avem in continuare discutii cu SIF Banat-Crisana. Nu vreau sa comentez mai multe pe acest subiect”, a declarat Robert Rekkers (foto), directorul general al bancii, pentru wall-street.ro.

In convocatorul pentru AGA din 28 aprilie nu este trecut pe ordinea de zi niciun punct care sa aiba legatura cu listarea la Viena.

Actionarii care detin individual sau concertat cel putin 5% din capitalul social au putut sa propuna subiecte pentru introducerea pe ordinea de zi pana ieri, la ora 17.00. Ordinea de zi revizuita va fi publicata pana la 15 aprilie 2011, daca va fi cazul.

In adunarea de la finalul lunii aprilie, se va propune aprobarea majorarii capitalului social cu 295 milioane lei, prin emisiunea de actiuni cu valoarea nominala de un leu. Majorarea se va reaaliza prin capitalizarea rezervelor din anii precedenti.

"Am amanat vanzarea de actiuni pe bursa de la Viena pentru anul urmator din cauza problemelor in justitie cu SIF Banat - Crisana. Acum vrem sa finalizam majorarea de capital, dupa care vom continua cu vanzarea de actiuni anul urmator", declara Rekkers intr-un interviu acordat Bloomber, in noiembrie 2010.

SIF Banat - Crisana a dat in judecata Banca Transilvania, cerand anularea tuturor deciziilor Adunarii Generale a Actionarilor din luna aprilie, respectiv listarea bancii pe bursa de la Viena si majorarea capitalului cu 391,5 milioane lei.

Banca Transilvania, in scenariul listarii la Viena. Care sunt sansele de succes?


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Românii cu bani au cumpărat acțiuni Tesla, Microsoft și Facebook în pandemie
Setari Cookie-uri