“Am putea si suntem interesati sa cumparam din noua oferta de la Petrom, insa doar daca pretul va fi unul corect. Dupa ce va fi anuntat acest pret, vom analiza in ce masura acesta este oportun din punctul nostru de vedere”, a declarat Mark Mobius, presedintele executiv al Franklin Templeton.

Potrivit acestuia, fondurile Franklin Templeton Investments (FTI), cauta in mod activ oportunitati de investitii pe bursa romaneasca insa lipsa de lichiditate a majoritatii actiunilor impiedica o parte din achizitii.

„Pentru a cumpara pe BVB avem nevoie de companii mari, nu prea avem ce sa facem in momentul cand o actiune de care suntem interesati are un rulaj de cel mult jumatate de milion de euro intr-o zi. Companiile mari pe care le vrem, energetice, feroviare, etc, sunt in portofoliul statului, asa ca facem tot posibilul sa le aducem in piata”, spune Mobius.

FTI are in momentul de fata investitii in valoare de 35 milioane dolari in companiile listate pe BVB, potrivit afirmatiilor lui Greg Konieczny, vicepresedinte executiv al Templeton Emerging Markets Group. Saptamana trecuta fondurile Franklin Templeton au cumparat actiuni Petrom in valoare de aproape un milion de euro.

Citeste si:

Citeste mai multe despre oferta Petrom:

Ce trebuie sa stii ca INVESTITOR despre oferta Petrom

A doua privatizare Petrom - Intre nevoia statului de cash si dezvoltarea pietei de capital

10 intrebari si raspunsuri despre oferta Petrom