Horia Hahaianu este noul director general al transportatorului national de electricitate Transelectrica (TEL), se arata intr-un comunicat transmis Bursei. Acesta l-a inlocuit pe Stelian Gal, cel care a mai fost schimbat o data din functie de catre Ministerul Economiei.
Horia Hahaianu este seful Teletrans, operator de telecomunicatii detinut de Transelectrica. Compania a fost infiintata in 2002 si are reprezentante in 32 de municipii de judet.

„Transelectrica informeaza publicul investitor ca Ministerul Economiei a emis Ordinul nr. 856/2011, prin care domnul Gal Stelian Alexandru se elibereaza din functia de director general al Companiei, iar domnul Horia Hahaianu se numeste in functia de director general al Companiei”, se mentioneaza in comunicatul oficial.

Reprezentantii Ministerului Economiei nu au oferit motive pentru aceasta schimbare. Stelian Gal ocupa functia de director general in cadrul Transelectrica incepand cu 15 noiembrie 2010.

Gal revenise la conducerea societatii, dupa ce a mai ocupat aceeasi functie in perioada septembrie 2005 - ianuarie 2009.

Transelectrica a facut in 2010 un profit net de 9,9 milioane lei (2,3 milioane de euro), cu peste 60% mai mult decat cel inregistrat anul precedent. Actiunile companiei au crescut cu 11,4% de la inceputul anului 2011.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri