Tribunalul Alba a admis intrarea in insolventa a companiei GHCL Upsom Ocna Mures (UPS), la solicitarea Romgaz, dupa ce in iunie 2010 combinatul de produse clorosodice a sistat activitatea si a concediat cea mai mare parte a angajatilor din cauza suspendarii livrarilor de gaze, scrie Mediafax.

Insolventa a fost admisa de instanta la 18 mai, insa a fost notificata abia joi Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM) de catre administratorul judiciar al GHCL Upsom, Casa de Insolventa Transilvania SPRL.

CNVM a transmis astazi notificarea catre Bursa de Valori Bucuresti (BVB).

In iunie 2010, cand GHCL Upsom a sistat activitatea avea datorii cumulate de 14 milioane euro catre Romgaz. Compania mentiona atunci ca Romgaz ar fi acceptat o esalonare a datoriilor daca GHCL ar fi platit facturile curente. Combinatul a disponibilizat la mijlocul anului trecut 760 din cei 850 de salariati.

Combinatul este in proprietatea grupului indian GHCL, care detine 95,67% din actiunile GHCL Upsom Ocna Mures.

Compania din Ocna Mures are un capital social de 40,6 milioane lei, divizat in 162,6 milioane de actiuni cu o valoare nominala de 0,25 lei.

Titlurile GHCL Upsom sunt tranzactionate pe segmentul "Nelistate" al BVB. Cea mai recenta tranzactie cu aceste actiuni a fost realizata in 2 mai, la pretul de 0,08 lei, cu 14,29% peste cotatia anterioara. La acest pret, compania are o capitalizare de 13 milioane lei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Contractul cu Bechtel risca sa bage CNAIR in insolventa