Actiunile Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au fost incluse in indicele Dow Jones Global Exchanges, care masoara performanta titlurilor emise de operatorii de piata globali, care sunt listati.

Intrarea efectiva a BVB in componența indicelui s-a realizat dupa inchiderea sedintei de tranzactionare din 17 Iunie 2011.

Indicele Dow Jones Global Exchanges este revizuit trimestrial si este calculat pe baza prețului si a randamentului total. La 8 Iunie 2011, data ajustarii trimestriale, capitalizarea free-float-ului indicelui era de 115.5 miliarde dolari, in timp ce capitalizarea free-float-ului BVB era de 107.4 milioane dolari.

Prin includerea in Dow Jones Global Exchanges Index, BVB se alatura altor 23 de burse listate, companii membre ale indicelui. Printre acestea se numara CME Group (SUA), NYSE EURONEXT (SUA), London Stock Exchange Group (Marea Britanie) si Deutsche Boerse (Germania).

Actiunile BVB au inchis sedinta de vineri la pretul de 37 lei/unitate. Avand in vedere aceasta cotatie, Bursa de la Bucuresti este evaluata la 68 milioane euro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Bursa deschide in genunchi dupa noile taxe anuntate de guvern
Setari Cookie-uri