Actiunile Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au fost incluse in indicele Dow Jones Global Exchanges, care masoara performanta titlurilor emise de operatorii de piata globali, care sunt listati.

Intrarea efectiva a BVB in componența indicelui s-a realizat dupa inchiderea sedintei de tranzactionare din 17 Iunie 2011.

Indicele Dow Jones Global Exchanges este revizuit trimestrial si este calculat pe baza prețului si a randamentului total. La 8 Iunie 2011, data ajustarii trimestriale, capitalizarea free-float-ului indicelui era de 115.5 miliarde dolari, in timp ce capitalizarea free-float-ului BVB era de 107.4 milioane dolari.

Prin includerea in Dow Jones Global Exchanges Index, BVB se alatura altor 23 de burse listate, companii membre ale indicelui. Printre acestea se numara CME Group (SUA), NYSE EURONEXT (SUA), London Stock Exchange Group (Marea Britanie) si Deutsche Boerse (Germania).

Actiunile BVB au inchis sedinta de vineri la pretul de 37 lei/unitate. Avand in vedere aceasta cotatie, Bursa de la Bucuresti este evaluata la 68 milioane euro.

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Sișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-sef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri