Desemnati in aprilie 2008, prin hotarare de guvern, sa ofere asistenta juridica Ministerului Comunicatiilor, avocatii de la Bostina saluta recentele declarayii privind reluarea procedurilor de listare a pachetului detinut de stat la Romtelecom si stabilirea impreuna cu detinatorul pachetului majoritar a unui calendar pentru derularea acestui proces.
Conform contractului, casa de avocatura “Bostina si Asociatii” urmeaza sa elaboreze, in prima instanta, documentatia privind selectia brokerului si sa asigure Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informatiei asistenta juridica pe parcursul procesului de listare.

“Casa noastra de avocatura este incantata ca reprezentantii statului roman si ai actionarului majoritar au cazut de acord sa gaseasca in urmatoarele 12 luni momentul oportun pentru aceasta oferta secundara, moment ce va fi cu siguranta unul de referinta in domeniu. In perioada care a trecut de la desemnarea noastra, prin hotarare de guvern, ca si consultanti juridici, am intreprins o serie de activitati preliminare din cadrul procesului de listare si nu ne-am indoit nicio clipa ca el va fi reluat, contribuind la consolidarea pietei de capital din Romania,” a declarat avocatul coordonator Doru Catalin Bostina, intr-un comunicat.

Echipa ce va asista acest proces va fi formata din sapte avocati specializati in piete de capital, IT&C si achizitii publice, coordonati de Olimp Barbulescu.

Proiectul beneficiaza de asistenta juridica din partea unei echipe mixte, formate din 7 avocati specializati in domeniile piata de capital, IT&C si achizitii publice, echipa coordonata de Olimp Barbulescu. Olimp are o experienta solida in domeniul pietei de capital, acumulata in decursul a sapte ani in cadrul Comisiei Nationale de Valori Mobiliare si, ulterior, la Bostina si Asociatii.

„In ceea ce ne priveste, vom depune toate eforturile ca acest proces sa se desfasoare cat mai rapid si cat mai lin cu putinta”, a explicat avocatul Olimp Barbulescu, cu o experienta de sapte ani numai in cadrul Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare si ulterior in firma de avocatura.

Ministerul Comunicatiilor a anuntat, in aprilie 2008, ca a desemnat o casa de avocatura care sa ajute institutia sa intocmeasca un caiet de sarcini pentru licitatia de selectare a consultantului in vederea lansarii unei oferte publice de vanzare pe piata de capital a unui pachet de actiuni din participatia statului la Romtelecom, luandu-se in calcul listarea atat pe Bursa de Valori Bucuresti, cat si pe una dintre pietele internationale de capital.

Decizia si momentul listarii urmau sa fie stabilite dupa prezentarea unui studiu de catre consultant, care va viza atat evolutia performantelor operatorului de telefonie fixa, cat si conjunctura de ansamblu a pietei nationale de capital si a pietelor internationale.





Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri