SIF Banat-Crisana (SIF1) a semnat marti, 8 noiembrie, cu Erste Group Bank contractul ce vizeaza valorificarea pachetului de actiuni detinut la Banca Comerciala Romana (BCR), termenii intelegerii fiind aceeasi cu cei aprobati in AGA, informeaza Mediafax.

SIF Banat-Crisana este a doua societate de investitii care a semnat contractele de vanzare cu Erste, dupa SIF Muntenia.

Astfel, in schimbul pachetului de 6% din actiunile BCR, societatea va incasa 123,6 milioane lei (28,4 milioane euro) in numerar si va primi un pachet reprezentand aproximativ 1% din titlurile Erste.

Termenii financiari ai tranzactiei sunt neschimbati fata de acordul preliminar anuntat in data de 15 septembrie, cu exceptia pretului pentru actiunile emise de BCR in anul 2011 ca urmare a incorporarii profitului anului 2010, care, in urma negocierilor, a fost majorat de la 0,1 lei pe actiune la 0,5 lei pe actiune.

Pentru actiunile netranzactionate in 2011, SIF Banat-Crisana a incheiat un contract de optiune vanzare/aport, optiune ce poate fi exercitata in anii 2012 si 2013.

AGA de la SIF Banat-Crisana s-a intrunit vineri la a doua convocare, iar actionarii au aprobat cu 93,47% din voturi vanzarea pachetului de actiuni detinut la BCR.

SIF Banat-Crisana este a patra societate de investitii care a primit aprobarea actionarilor pentru vanzarea participatiei de la BCR, dupa SIF Oltenia, SIF Transilvania si SIF Muntenia. SIF Moldova este ultima la care actionarii trebuie sa aprobe tranzactia cu Erste.

Actiunile societatii se tranzactionau la un pret de 0,85 lei pe unitate la deschiderea sesiunii bursiere de miercuri, in stagnare fata de referinta. La aceasta cotatie, capitalizarea SIF Banat-Crisana este de 466,52 milioane lei (107,1 milioane euro).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Cum raspunde Dragoi, dupa ce Ciurezu i-a aruncat manusa inainte de AGA