Bursele din Viena si Muntenegru incep colaborarea

Bursa de Valori din Viena si Bursa de Valori din Muntenegru au semnat la inceputul lunii noiembrie un acord privind diseminarea comuna de date, a anuntat operatorul austriac.

Reteaua de furnizare de date a Bursei din Viena acopera in prezent, pe langa toate bursele de valori din cadrul CEESEG (Viena, Budapesta, Ljubljana si Praga), alte sase burse partenere din zona ECE: Bucuresti, Sarajevo, Banja Luka, Macedonia, Belgrad si acum Muntenegru. In plus, datele de pe bursa de gaze CEGH a Bursei din Viena, bursele de energie EXAA (Energy Exchange Austria) si PXE (Prague Energy Exchange) sunt, de asemenea, diseminate.

„Bursa de Valori din Muntenegru va beneficia de noua afiliere la structura de clienti internationali si de infrastructura tehnica moderna a Bursei de Valori din Viena pentru propria diseminare de date”, a spus Michael Buhl, membru al Consiliul de Administratie in cadrul Wiener Börse AG si CEE Stock Exchange Group, in comunicatul remis de companie.

Incepand cu trimestrul doi al anului 2012, cotatiile actiunilor listate la Bursa de Valori din Muntenegru vor fi diseminate prin intermediul serviciului de data feed ADH (Alliance Data Highway) al Bursei de Valori din Viena.

In prezent, Bursa din Viena - centrul de date pentru CEE Stock Exchange Group – are 250 de data vendori (vanzatori de informatii financiare si cotatii ale actiunilor listate), in calitate de clienti ai bursei vieneze. Dintre acestia, 39% provin din Marea Britanie, 22% din Statele Unite, 9% din Germania si 6% sunt din Austria.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri