Combinatului chimic Oltchim Ramnicu-Valcea (OLT) va mentine aproximativ 1.000 de angajati in somaj tehnic si in luna demebrie, dupa ce in ultimele patru luni un numar similar de salariati au fost in aceeasi situatie, din cauza lipsei materiei prime si a capitalului de lucru.
Compania a suspendat pentru perioada 15-30 noiembrie contractele de munca pentru aproximativ 1.000 de angajati.

Salariatii vizati fac parte atat din randul celor care isi desfasoara activitatea la Ramnicu Valcea, cat si al celor care lucreaza la divizia petrochimica din comuna Bradu, judetul Arges, conform Mediafax.

Pe durata suspendarii contractelelor individuale de munca, salariatii beneficiaza de o indemnizatie de 80% din salariul de baza.

Oltchim avea la sfarsitul lunii septembrie 3.470 de angajati. Compania este controlata de stat, prin Ministerul Economiei, care detine 54,8% din capital.

Potrivit celor mai recente raportari, compania germana PCC SE detine 17,47% din actiunile Oltchim, iar fondul de investitii Carlson Ventures, inregistrat in Marea Britanie, are 14,02% din titluri, prin intermediul Nachbar Services.

Combinatul chimic a consemnat pierderi de aproape 110 milioane lei (26 milioane euro) in al treilea trimestru, astfel ca a incheiat primele noua luni cu un rezultat negativ de 179,7 milioane lei (42,7 milioane euro).

In acelasi timp, cifra de afaceri a crescut cu 38,3%, de la 909,1 milioane lei la 1,25 miliarde de lei.

Actiunile Oltchim au urcat accelerat pe bursa in acest an, de la un pret minim de 0,191 lei, pana la un maxim istoric de 2,211 lei, atins in luna iulie. Cresterea a fost sustinuta de discutiile privind privatizarea companiei.

Ultimul transfer realizat joi cu titlurile Oltchim a fost incheiat la pretul de 1,385 lei pe unitate, in scadere cu 6,48%. Combinatul chimic are o capitalizare de 475,34 milioane lei (109,1 milioane euro).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri