Consiliul de Administratie al SIF Moldova vizeaza schimbari importante in portofoliu, prin scaderea participatiilor in sectorul financiar si mutarea focusului spre energie. Compania continua si procesul de restructurare inceput anul trecut, mizand pe o reducere a personalului cu 40% fata de luna decembrie 2011.

SIF Moldova 2 vizeaza reducerea participatiilor din sectorul financiar si cresterea expunerii pe energie, a declarat Valentin Ionescu (foto), membru in consiliul de administratie al SIF 2.

Prezent la evenimentul de prezentare a planurilor Transilvania Capital, dupa preluarea de Euro Invest Bank, Ionescu a facut cateva precizari referitoare la planurile SIF Moldova, prezentate si la conferinta Wood de la Praga, de saptamana trecuta.

Astfel, targetul pentru 2012 este de 25% expunere pe energie. In primul trimestru, procentul a fost 19.8, in 2011 17,2 si in 2010 – 13,2.
Si pe sectorul financiar se remarca o evolutie spre targetul asumat. Astfel, in 2012 se doreste o expunere de +/- 50% iar in primul trimestru, aceasta a fost de 51%. In 2010, participatiile SIF 2 in segmentul financiar se apropiau de 62%. Compania are 85% din active in societati listate, si 10% cash.

Administratorii SIF 2 continua si procesul de restructurare. Acesta va fi incheiat mai devreme decat termenul estimat. Astfel, in decembrie 2012, numarul joburilor va scadea cu 40% fata de aceeasi luna a anului trecut. Si nivelul salariilor angajatilor si a indemnizatiilor membrilor boardului au scazut cu 5%.

De asemenea, SIF Moldova va introduce, in premiera, raportarea in IFRS a rezultatelor pe 201, cu retratare si pe 2009, 2010, pentru comparabilitate intre ani, dar si a rezultatelor consolidate, acolo unde este cazul.

“Ne uitam si la oportunitati de investitii pe zona de private equity. Poate fi interesant, dar exista si riscul sa se mareasca discountul, care deja este semnificativ”, a mai spus Ionescu.

Boardul mai vrea si schimbarea actului constitutiv pentru reducerea cvorumului minim necesar la Adunarile Extraordinare – la 25%- in sensul facilitarii unor decizii.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
CEZ: Vanzarea activelor din Romania incepe in octombrie