Un pachet de actiuni reprezentand 0,57% din capitalul social al Fondului Proprietatea (FP) a fost transferat printr-o tranzactie deal in valoare de 42,12 milioane lei (9,3 milioane euro).

Titlurile au fost cedate la un pret de 0,53 lei/actiune, cu 0,56% sub pretul de la inchiderea pietei principale din sedinta de luni.

Totodata, pretul este similar celui la care erau tranzactionate actiunile Fondului Proprietatea pe piata principala.

Raporat la pretul la care au fost efectuate deal-urile, capitalizarea Fondului este de 7,3 miliarde lei (1,6 miliarde euro).

Fondul Proprietatea este o societate de investitii de tip inchis, infiintata in 2005 pentru despagubirea persoanelor ale caror proprietati au fost confiscate abuziv de statul comunist si sunt imposibil de retrocedat in natura. FP a fost listat la Bursa de Valori Bucuresti in ianuarie 2011, iar in acest an ar putea fi cotat si la bursa de la Varsovia.

La finalul lunii august, investitorii institutionali straini controlau cumulat 50,64% din Fondul Proprietatea, iar cei inregistrati in Romania aveau la 9,34% din total.

Cei mai mari actionari ai Fondului Proprietatea sunt fondul american de hedging Elliott Associates, care controleaza indirect circa 14% din actiuni, si City of London (9,8%).

Cel mai mare actionar persoana fizica, Georgia Palade van Dusen, nepoata fostului industrias Nicolae Malaxa, detinea la mijlocul lunii mai un pachet reprezentand 4,93% din actiuni.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Investitorii, indecisi inainte de Paste: BVB inchide ziua in stagnare
Setari Cookie-uri