Ambasadorul Rusiei la Bucuresti, Oleg Sergheevici Malghinov, s-a aflat pentru aproximativ o ora in sediul Ministerului Economiei, la o zi dupa ce premierul Ponta a afirmat ca firma rusa TISE nu exclude interesul de a continua cooperarea cu Guvernul pentru "o viitoare privatizare sau investitie" la Oltchim, informeaza Mediafax.

Ponta a afirmat marti, intr-o conferinta de presa privind situatia Oltchim, ca reprezentantii companiei ruse TISE, din grupul Gazprom, au anuntat la 17 septembrie, cu trei zile inainte de deschiderea ofertelor pentru preluarea combinatului din Ramnicu-Valcea, ca nu vor participa la licitatie, dar ca nu exclud interesul de a continua cooperarea cu Guvernul pentru "o viitoare privatizare sau investitie".

TISE a depus, in aprilie, o scrisoare neangajanta privind privatizarea Oltchim.

Licitatia pentru preluarea a 54,8% din actiunile Oltchim a fost castigata de catre Dan Diaconescu, dupa ce a oferit 203 milioane de lei, cel mai mare pret, pentru actiunile detinute de stat.

Premierul Victor Ponta a declarat, marti, ca Dan Diaconescu are termen pana luni, 1 octombrie, sa plateasca pretul pe actiuni, caz in care acesti bani ar putea fi acordati Oltchim pentru functionarea combinatului., ca imprumut de salvgardare pentru maximum sase luni, pana la transferul actiunilor.

Premierul a precizat totodata ca Guvernul este pregatit sa numeasca un nou management la Oltchim si sa dispuna administrarea speciala a combinatului daca Dan Diaconescu nu achita pana luni pretul pe actiuni, iar in maximum sase luni va relua procesul de privatizare cu un investitor strategic.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Oltchim intra in faliment dupa sase ani de chin in insolventa
Setari Cookie-uri